Şiddetsiz Toplum Derneği: Büyük metropollerde av tüfeğinin işi ne?

Şiddetsiz Toplum Derneği: Büyük metropollerde av tüfeğinin işi ne?

Türkiye Ankara'dan üst üste gelen komşu cinayetleri haberleriyle çalkalanıyor. Gelişmeleri gazetemize değerlendiren Şiddetsiz Toplum Derneği Başkanı Rıza Sümer, bireysel silahlanmanın önüne geçilme çağrısı yaptı.

Ankara Keçiören’de aynı gün içinde meydana gelen iki ayrı olayda, komşular arasındaki gürültü kavgaları ölümle sonuçlandı. Yayla Mahallesi'nde gerçekleşen ilk olayda baba ve oğul hayatını kaybederken, olayda iki kişi de yaralandı.

Sancaktepe Mahallesi'ndeki ikinci olayda ise yine gürültü sebebiyle çıkan kavgada bir kişi hayatını kaybetti, beş kişi yaralandı.

Üç gün önce Sincan'da yaşanan komşu kavgasında 2'si çocuk 5 kişi vahşice öldürülmüştü.

2-001.jpg

İNSANLAR BİRBİRİNE GÜVENEMİYOR

Şiddetsiz Toplum Derneği Başkanı Rıza Sümer artan şiddet olaylarını gazeteilksayfa.com'a değerlendirdi. "Ruhsatlı ya da ruhsatsız fark etmez, silah kullanımı engellenmeli" diyen Sümer şöyle konuştu:

“Bu sadece devletin görevi değil, hepimizin görevi. Büyük şehirlerde insanlar kimseye güvenemiyor. Böyle bir dönemden geçiyoruz. Yaşanan komşu cinayetleri, uzun zamandır bir hayli zayıflamış olan komşuluk ilişkilerini teşhir etmiş oldu.

Bu işte pek çok kuruluşa görev düşüyor. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan tutun İçişleri Bakanlığı’na kadar kamu ayağının yol gösterici olması lazım. Yürürlükte olan kampanyalar güçlendirilsin”

1-001.jpg

ANKARA’DA AV TÜFEĞİNİN İŞİ NE?

Başkan Sümer şöyle devam etti: “Son cinayetlerin birinde öldürülen insanın gözlerine ateş edilmiş. Bu nasıl bir caniliktir? Kentlerde av tüfeğinin işi ne? Ankara’da avlanacak bir yer mi var? Büyük silahların kentlerde işi yok. Bunun önüne geçilsin. Cinayetleri işleyen kişilere verilecek cezalar caydırıcı olmalı. Üst üste katliamlar yaşandı. Ağır cezalar görmek istiyoruz”

4-001.jpg

BİR CİNAYET DAHA

Komşu katliamlarının ardından bir kötü haber de Mamak’tan geldi. Mahalle bekçisi olarak görev yapan bir şahıs, eşini beylik tabancasıyla öldürdükten sonra aynı silahla yaşamına son verdi.

Olay yerine gelen polis ekipleri çiftin cansız bedenleriyle karşılaştı. İnceleme sonucunda eşini tabancayla öldüren bekçinin aynı silahla intihar ettiği tespit edildi. Olayla ilgili detaylı bir soruşturma başlatıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.