Şehrini Keşfet Gelecek Enerjini Koru: Mamak Belediyesi spora dikkat çekti

Şehrini Keşfet Gelecek Enerjini Koru: Mamak Belediyesi spora dikkat çekti

Avrupa Hareketlilik Haftası özelinde gerçekleştirilecek olan etkinlikler, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’nin açılış konuşmasıyla başladı. Mutlu Ege Millet Bahçesinde bisiklet turu ile başlayan yarışlara vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Ankara'da belediyeler birçok etkinlik ve faaliyete imza atıyor. Mamak Belediyesi' de Ankara'nın en çok faaliyet ve etkinliklerine katılan belediyeler arasında yerini alıyor. Avrupa Hareketlilik Haftası, Şehrini Keşfet Gelecek Enerjini Koru temasıyla Mutlu Ege Millet Bahçesi’nde gerçekleştiriliyor. Katılımın yoğun olduğu etkinlikte öğrenciler çeşitli spor müsabakaları ile eğlenceli vakit geçiriyor.

mamak-1.gif

MURAT KÖSEDEN HAREKETLİLİK MESAJI

Avrupa Hareketlilik Haftası açılış konuşması gerçekleştiren Köse, ‘’Tüm mamalı vatandaşlarımıza etkinliğime katıldığı için teşekkür ediyorum saygılarımı sunuyorum. Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında etkinliğimize katılan gençlerimize gururla bakıyorum Rabbim yüzlerinden gülücükleri eksik etmesin. Spor yapmak, zinde kalmak gerçekten de insan sağlığı için çok kıymetli bir etkinlik. Şehrini Keşfet Gelecek Enerjini Koru temasıyla gerçekleştirdiğimiz etkinlikle Mamak Belediyesi olarak spor kapsamında gerçekleştirdiğimiz etkinliklere bir yenisini ekliyoruz. Tüm bu etkinliklerin yanında Mamak’a birçok spor tesisi kazandırdık. Şuan bulunduğumuz Mutlu Ege Millet Bahçesi’de bu tesislerden birisi. Sporun insan hayatına etkisine dikkat çekmek için bugün buradadyız. Gençlerle birlikte bugün burada bisiklet süreceğiz. Gençlerle yarışmayacağız ki zaten gençlerle yarışamayız. Gençlerle uçurtma uçuracağız. Etkinliğimize katılan gençlerimize iyi eğlenceler diliyorum’’ şeklinde konuştu.

mamak-3.gif

VATANŞLARDAN YOĞUN İLGİ

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında düzenlenen etkinliklere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Mahalle sakinlerinden etkinliğe katılan Melike Karayünlü, ‘’Bu tür etkinlikler hem öğrenciler için hem bizler için stres atmak anlamında çok iyi oluyor. Özellikle mahalle aralarında düzenlenen etkinliklere katılım gösteriyoruz. Mamak Belediyesi’nin düzenlediği bugünkü etkinlik hareket için, spor için de çok önemli mesajlar veriyor. Hareketli bir yaşam sağlık demektir. Biz de her sabah parkta yürüyüş gerçekleştiriyoruz. İsteğimiz bu tür etkinliklerin şehrin dışında değil mahalle aralarında yapılması. Herkesin katılma imkânı olmuyor çünkü’’ diyerek düşüncelerini dile getirdi.

mamak-2.gif

ÖĞRENCİLER MUTLU

Etkinliğe Nurettin Topçu Anadolu Lisesi, Selçuklu İlköğretim Okulu ve Şehit İhsan Okatan Ortaokulu öğrencileri de katılım gösterdi. Nurettin Topçu Anadolu Lisesi öğrencileri Mamak Belediye Başkanı Murat Köse ile birlikte pedal çevirdi. Gazetemize konuşan lise öğrencisi Elif Türksoy, bu tür etkinlikler bizlerin kendimizi kanıtlaması anlamında çok önemli. Hepimiz bir spor dalı ile uğraşıyoruz. Diğer okullardaki arkadaşlarla etkileşim içinde oluyoruz’’ ifadelerinde bulundu. Türksoy, Bu tür etkinlikleri daha fazla görmek istediklerini ve etkinliğin gerçekleşmesine önayak olan Murat Köse’ye teşekkür ettiklerini belirtti.

Etkinlik uçurtma şenliği, dart yarışları ve masa tenisi müsabakalarından sonra sona erecek.

Mikail Karaman / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.