Satranca Türk imzası! ‘Satranç Tüm Kültürleri Kapsar’

Satranca Türk imzası! ‘Satranç Tüm Kültürleri Kapsar’

Türksoy ve Gökyay Vakfı Satranç Müzesi ortaklığında düzenlenen ‘Satranç Tüm Kültürleri Kapsar’ temalı satranç turnuvasının tanıtım lansmanı yapıldı. Toplantıya Gökyay Vakfı Başkanı, TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı ve diğer ülke temsilcileri katıldı.

Turizm Kültür Bakanlığı ‘Kültür Yolu’ etkinlikleri kapsamında Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı Türksoy ve Gökyay Vakfı işbirliği ile Eylül ayının 16’sında “Satranç Tüm Kültürleri Kapsar” temalı satranç turnuvası düzenleyecek. İki gün sürecek olan etkinliğin ana faaliyeti Türksoy üyesi ülkelerin katılımcısı olduğu satranç turnuvası olacak. Gökyay Satranç Müzesi’nde düzenlenecek etkinlikte Türk takımları satranç şöleni yaşayacak. Etkinlik tanıtım konuşmalarında söz alan Türksoy Genel Sekreter Yardımcısı Sait Yusuf: “Türk Cumhuriyetleri bağımsızlığını kazanınca Türkiye önderliğinde Türk dünyası müşterek girişimlerde bulundular. Bunların en önemlisi Türksoy’dur. Türk devletleri coğrafyasında üretilen kültürel değerler dünyada önemli bir yere sahip. Köklü medeniyete sahip olan Türk medeniyeti gelecek asra damga vurmaya devam edeceğini düşünüyorum. Birlikte çalışmak birlikte üretmek ve mesai harcamak lazım biz birlikte büyüğüz” dedi.

“BİZ BİRLİKTE BÜYÜĞÜZ”

Türksoy Genel Sekreter Yardımcısı Sait Yusuf: “Türk Cumhuriyetleri bağımsızlığını kazanınca Türkiye önderliğinde Türk dünyası müşterek girişimlerde bulundular. Bunların en önemlisi Türksoy’dur. Türk devletleri coğrafyasında üretilen kültürel değerler dünyada önemli bir yere sahip. Köklü medeniyete sahip olan Türk medeniyeti gelecek asra damga vurmaya devam edeceğini düşünüyorum.

foto1.jpg

Türk devletleri ve toplulukları uluslararası siyaset sahnesine çıkan topluluklara ile iş birlikleri gerçekleştireceğiz. Gökyay Vakfı Satranç Müzesine ilk defa geldim. Türksoy olarak Gökyay vakfı satranç Birliği iş birliğinden memnunuz. Türk Cumhuriyetleri ve Macaristan devlet teşkilatları ile faaliyetler yapıyoruz. 16'sında güzel bir etkinlik olacak. Türk devletleri yapıları ve kültürel anlamda güçlü devletlerdir. Sinerjimizi birleştirmemiz, birlikte çalışmak birlikte üretmek ve mesai harcamak lazım. 16'sında turnuvaya Türk devlet temsilcileri katılacak. Biz birlikte büyüyüz. Gökyay Vakfına şükranlarımı arz ediyorum” ifadelerini kullandı.

gokyay-vakfi-2.jpg

“İŞBİRLİĞİNDEN MUTLUYUZ”

Tanıtım toplantısına ev sahipliği yapan Gökyay Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Birten Gökyay: “Cumhuriyet 100 yıl önemli bir faaliyet 30. Yılı kutlayan Türksoy ile yapmaktan mutluyuz. Kültür yolu festivali kapsamında yapıyoruz. 1930 da Atatürk orta Asya ve Kafkasya’da yaşayan Türk kardeşlerimiz bağımsızlığına kavuşacak, Türkiye buna hazırlıklı olmalı demiştir. Bu anlamda Türksoy ile bu etkinliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kültürel faaliyette stantlar olacak. Müzemizde çok sayıda Türk devletini temsil eden satranç takımları mevcut. Türksoy iş birliği için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

foto-2.jpg

“PARÇASI OLACAĞIZ”

Tanıtım toplantısında söz alan KKTC Eğitim Kültür Ateşesi Ahmet Arslan ise: “Dünya Üzerinde Türk cumhuriyetlerinin teması olması kültürün nesilden nesille aktarılması büyük önem arz ediyor. Varlığın birliği sürdürebilmek için temasa ihtiyaç var. Türksoy bu anlamda önemli bir kurum. KKTC olarak bu etkinlikte bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. Türksoy ve Gökyay Vakfının 16 Eylül’de başlayacak etkinlikte KKTC olarak kültürümüzü yaşatmaya çalışacağız. Türk Birliği adına bu çalışmaların devam edeceği aşinadır. Biz de bu birlikteliğin parçası olacağız” dedi.

Faruk Gökyurt / Bedirhan Şahin www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.