Reeder Teknoloji sahibi kim? Reeder Teknoloji ne iş yapıyor?

Reeder Teknoloji sahibi kim? Reeder Teknoloji ne iş yapıyor?

SPK'nın üç şirkete daha halka arz onayı vermesinin ardından vatandaşlar Reeder Teknoloji sahibi kim? Reeder Teknoloji ne iş yapıyor? gibi soruların cevaplarını araştırmaya başladı. İşte detaylar...

Sermaye Piyasası Kurulu, Hat-San Tersanesi, Reeder Teknoloji ve Adra GYO'nun halka arzını onayladı. Halka arz olan şirket sayısı artmaya devam ediyor. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) üç şirkete daha onay verdi. SPK, Hat-San tersanesinin 22,60 liradan, Reeder Teknoloji'nin 9,30 liradan ve Adra GYO'nun 22,66 liradan ilk halka arzını onayladı.

REEDER TEKNOLOJİ SAHİBİ KİM?

Reeder Teknoloji şirketinin 7 ortağı bulunmaktadır. Şirket paylarının 38,24%’ü Uygar Saral, 24,98%’i Müşerref Sezen Saral, 16,57%’si Fatma Sibel Çöl’e, 9,29%’u Yusuf Çelenk’e 6,66%’sı Aziz Köseoğlu’na, 2,52% Süreyya Saral’a ve 1,73%’i Cevdet Saral’a aittir. 2009 yılında e-kitap okuyucusu ile pazara giriş yapan Reeder Teknoloji, her türlü teknoloji ürününün, bilgisayar, giyilebilir teknoloji ürünleri, video ve televizyon, dizüstü bilgisayar, masaüstü bilgisayar, haberleşme iletişim, ses, görüntü ve bilgi kayıt, nakil transferi, kopyalanması yansıtılmasına yarayan ürünler ve parçaları, bilgi işlem cihaz ve ekipmanlarıyla elektrik, elektronik, mekanik, pnomatik sistemlerinin üretimi montajı, alımı, satımı, ithalati, ihracatı, kiralanması, dağıtımı ve teknik servisi, araştırma, geliştirme, yenilik ve inovasyon faaliyetleri yürütmek, Ar-Ge ve yenilik yoluyla teknolojik bilgi üretilmesini, üründe ve üretim süreçlerinde yenilik yapılmasını, ürün kalitesi ve standardının yükseltilmesini, verimliliğin artırılmasını, üretim maliyetlerinin düşürülmesi, teknolojik bilginin ticarileştirilmesini sağlayacak faaliyetler gerçekleştirmektedir.

HALKA ARZ ŞEKLİ

Reeder Teknoloji hissesi 9,30 TL’den halka arz olacak. Reeder Teknoloji halka arzının büyüklüğü 2 milyar TL olarak açıklandı. Reeder Teknoloji’nin halka arz açıklık oranı 25,26%’dir. Toplamda 215 milyon adet lot dağıtılacaktır.

Haber Merkezi / gazeteilksaya.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.