Özel sektör öğretmenlerine kötü haber: EGO “mümkün değil” dedi

Özel sektör öğretmenlerine kötü haber: EGO “mümkün değil” dedi

Özel sektör öğretmenlerinin “paso” talebine Ankara Büyükşehir’den cevap geldi. Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası’nın “indirimli öğretmen pasosu talebi”ni gündeme getirdiğimiz haberimize EGO’dan verilen cevapta, bunun mümkün olmadığı bildirildi.

24 Temmuz 2023 tarihli haberimizde, özel sektör öğretmenlerinin paso talebini gündeme getirerek, ABB ile EGO’ya çağrıda bulunmuştuk. Özel sektör öğretmenlerinin “paso” talebine Ankara Büyükşehir’den cevap geldi. Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası’nın “indirimli öğretmen pasosu talebi”ni gündeme getirdiğimiz haberimize EGO’dan verilen cevapta, bunun mümkün olmadığı bildirildi.
EGO’dan gelen cevapta “Millî Eğitim Bakanlığı ile Kurumumuz arasında yapılan protokole istinaden; Millî Eğitim Bakanlığı tarafından Kurumumuza sağlanan web servis aracılığı ile yapılan sorgulamayla, gerekli şartları sağlaması durumunda “İndirimli öğretmen ve öğrenci kartı” verilmektedir. Dolayısıyla bu sistemde görünmeyen öğretmen ve öğrencilerimize istenilen ulaşım kartının verilmesi mümkün değildir” denildi.

MEVZUAT BU ŞEKİLDE

Açıklamada ret gerekçesi ile şu ifadelerle dile getirildi:

“Kuruluşumuz, gerek otobüs gerekse raylı sistemlerle Başkentimizde toplu taşıma hizmetleri vermektedir. Kuruluşumuz bu hizmeti yürütürken, hizmetten yararlanan kişilere ücretsiz veya indirimli tarifeden yararlanmaları hususunda başta 4325 sayılı Kuruluş Kanunu olmak üzere, 4736 sayılı “Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Mal ve Hizmet Tarifeleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun” ve ilgili Kanun Hükmünde Kararnameler olmak üzere yasal mevzuatımızda yazılı hükümlere göre işlem tesis etmek zorundadır. Kuruluşumuzun mevzuatta sarih bir şekilde belirlenenler dışında bir uygulama yapması mümkün bulunmamaktadır.”

ara-005.jpg

ÖZELLER SORGULAMADA ÇIKMIYOR

“Diğer taraftan, Millî Eğitim Bakanlığı ile Kurumumuz arasında yapılan protokole istinaden; Millî Eğitim Bakanlığı tarafından Kurumumuza sağlanan web servis aracılığı ile yapılan sorgulamayla, gerekli şartları sağlaması durumunda “İndirimli öğretmen ve öğrenci kartı” verilmektedir. Dolayısıyla bu sistemde görünmeyen öğretmen ve öğrencilerimize istenilen ulaşım kartının verilmesi mümkün değildir.”

aara.jpg

BAKANLAR KURULU KARARINA DİKKAT ÇEKİLDİ

“Ayrıca 4325 sayılı Kuruluş Kanununda: İl özel idareleri ve belediyeler ile bunların kurdukları birlik, müessese ve işletmeler tarafından üretilen mal ve hizmet bedellerinde işletmecilik gereği yapılması gereken ticarî indirimler hariç herhangi bir kişi veya kuruma ücretsiz veya indirimli tarife uygulanmaz." ibaresi yer almaktadır. Dolayısıyla Kurumumuz, Bakanlar Kurulu Kararına uygun bir şekilde kart üretimi yapıp 657 sayılı yasaya tabi eğitim ve öğretimde görevlendirilen personele toplu taşıma araçlarımızda kullanılmak amacıyla İndirimli Öğretmen Ankarakart’ı vermektedir. Bakanlar Kurulu Kararında belirtilen niteliği taşımayan vatandaşlarımıza, İndirimli Öğretmen Ankarakart’ı verilmesi mümkün değildir.”

Faruk Gökyurt/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.