Özel öğretmenler Melih Gökçek yönetiminde ellerinden alınan pasolarını istiyorlar

Özel öğretmenler Melih Gökçek yönetiminde ellerinden alınan pasolarını istiyorlar

Toplu taşıma zamlarından sonra özel sektör öğretmenleri tekrardan akıllara geldi. Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Ankara Temsilcisi İnci Gürkan, “Bakanlar kurulu kararıyla verilip 2015’te elimizden alınan öğretmen pasomuzu istiyoruz” dedi.

Yapılan ÖTV zamlarından sonra şehir içi ulaşımı sağlayan toplu taşıma araçlarına da zam geldi. Zamlardan sonra 2015 yılında dönemin ABB Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından kaldırılan özel sektör öğretmenlerinin öğretmen pasoları tekrardan gündem oldu. Hakları elinden alınan Özel Sektör Öğretmenleri ABB’den Bakanlar Kurulu kararı ile yasalaşan yasal olan öğretmen pasolarını tekrardan istiyorlar. Gazetemiz konuşan Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Ankara İl Temsilcisi İnci Gürkan, “Bakanlar kurulu kararıyla verilip 2015’te elimizden alınan öğretmen pasomuzu istiyoruz.

Ankara’da 2015 yılının sonuna kadar özel sektör öğretmenleri de diğer öğretmenler gibi indirimli kart kullanabiliyordu. Dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından bu hak 2015 yılında özel sektörde çalışan öğretmenlerin elinden aldı. Yönetim değişti ama yanlıştan geri dönülmedi” dedi.

“KİMSE BU YANLIŞTAN DÖNMEDİ”

İnci Gürkan, “Özel sektörde çalışan öğretmenler geçtiğimiz yıllarda kamu öğretmenleri gibi şehir İçi ulaşımda öğretmen pasosu kullanabiliyordu. Dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından bu hak 2015 yılında özel sektörde çalışan öğretmenlerin elinden aldı. Şuana yerel yönetim değişti ve 2024 Mart ayında yeniden bir yerel seçim var. Ama kimse bu yanlıştan dönmedi” ifadelerini kullandı.

basliksiz-1-002.jpg

“HİÇBİR ENGEL YOK”

Gürkan, “Belediye açısından özel sektör öğretmenlerine de paso verilmesinde hiçbir engel yok. Çünkü Bakanlar Kurulunda alınan karar bütün öğretmenleri kapsıyor. Şuan bizlere hakkımızı tekrardan teslim etmek yerel yönetimin elinde duruyor. Biz özel sektör öğretmenleri sendikası olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan bu yanlıştan dönmelerini ve hakkımız olan öğretmen pasosunu geri vermelerini istiyoruz. Bu durum bizim mesleğimizin gereği öğretmen pasosunu ve bunun gibi mesleki haklar mesleğimizin itibarı oluyor. Aslında biz bir yer de de mesleğimizin itibarını geri istiyoruz” şeklinde konuştu.

ara-005.jpg

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Ankara İl Temsilcisi İnci Gürkan son olarak ABB’ye defalarca başvurduklarını fakat her hangi bir dönüş yapılmadığını söyleyerek açıklamalarına şöyle devam etti; “Büyükşehir Belediyesine sendika olarak yaptığımız görüşme çabalarında görüşmelerimiz ret edildi. Çok çabamız çok başvurumuz oldu. Ama sorun halen çözülmedi. Son gelen ulaşım zamlarından sonra sorunun aciliyeti de arttı. Biz artık Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası olarak biran önce sorunun çözülmesini istiyoruz. Öğretmen pasosu mesleğimizin gereği var olan bakanlar kurulu kararı ile yasalaşmış var olan bir hakkımız biz hakkımızı geri verilmesini istiyoruz.”

Faruk Gökyurt/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum