Özel halk otobüsü esnafı çözüm bekliyor: Sektör zor durumda!

Özel halk otobüsü esnafı çözüm bekliyor: Sektör zor durumda!

Türkiye genelinde 28 bin özel halk otobüsü esnafı maliyet artışları ve ücretsiz taşıma nedeniyle zor durumda. Belediyelerin çözüm üretmemesi sektörün yok olmasına sebep oluyor. Esnaflar teşvik, vergi muafiyeti ve mülkiyet hakları taleplerinde bulunuyor.

Türkiye genelinde faaliyet gösteren 28 bin özel halk otobüsü esnafı, akaryakıt, yedek parça, vergiler ve personel giderlerindeki artışlarla mücadele ederken bir yandan da ücretsiz taşıma uygulamalarıyla zorlanıyor. Bu konuda önemli açıklamalarda bulunan TÖHOB Ankara ÖHO Esnaf Odası ANKESOB Denetim Kurulu Başkanı Ercan Soydaş, sektörün yaşadığı sıkıntılara dikkat çekerek yetkilileri harekete geçmeye çağırdı.

tohob.jpg

ÜCRETSİZ TAŞIMA UYGULAMALARI ESNAFI ZORLUYOR

Son dönemde yaşanan maliyet artışlarını ulaşım ücretlerine yansıtmayan belediyeler ve indirimli, aktarma gibi düzenlemeler yapan yerel yönetimler, özel halk otobüsü esnaflarının sürdürülebilirliğini tehdit ediyor. Ercan Soydaş yaptığı açıklamada, maliyet artışlarını ulaşım ücretlerine yansıtmayan ve indirimli, aktarma vb. düzenlemelerin azaltılması için talepte bulundu.

ozel-halk.jpg

YETKİLİLERDEN KALICI ÇÖZÜM TALEBİ

Açıklamalarında sektörün yaşadığı sorunlara dikkat çeken Ercan Soydaş, özel halk otobüsü esnaflarının kendi sermayeleriyle yaptıkları yatırımları göz önünde bulundurarak yerel yönetimlerden ücretsiz ve indirimli taşıma konusunda destek istediklerini vurguladı.

Özel halk otobüsü esnaflarının taleplerinin hayata geçirilmesi durumunda devlete fazla bir yük getirmeyeceği ve sektörün Türkiye'deki tek ücretsiz hizmet yaptırılan özel sektör olduğu vurgulandı. Talepler arasında ücretsiz taşımanın kesin çözüm bulunması, yeni otobüs alımlarına teşvik verilmesi, akaryakıtta vergi muafiyeti uygulanması, mülkiyet hakkı konusunda düzenlemeler yapılması ve ulaşım ücretlerinin her yıl TEFE-TÜFE veya Yeniden Değerleme oranında artırılması yer aldı.

ozel-halk-otobusu.jpg

Özel halk otobüsü esnafının yaşadığı zorluklara dikkat çekilen açıklamada, sektörün önemli istihdam sağladığı, birçok ailenin geçim kaynağı olduğu ve ülke ekonomisine büyük oranda katma değer kattığı vurgulandı. Yetkililerin sektöre gereken desteği sağlaması ve sorunlara kalıcı çözümler üretmesi bekleniyor.

Gamze Mine Gümüş / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.