Okullarda ara tatil ne zaman? 2023 2024 okullar ne zaman tatil olacak?

Okullarda ara tatil ne zaman? 2023 2024 okullar ne zaman tatil olacak?

Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte milyonlarca öğrenci okullarına, on binlerce öğretmen ise öğrencisine kavuştu. Peki, Okullarda ara tatil ne zaman? 2023 2024 okullar ne zaman tatil olacak? İşte detaylar:

Üç aylık yaz tatilinin ardından 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı resmi olarak 11 Eylül 2023 tarihinde başladı. Birinci sınıftan 12. sınıfa kadar milyonlarca öğrenci için ilk ders zili çalmış oldu. Öğrenciler, üç aylık aranın ardından yoğun heyecanla birlikte okullarına koştu. Yüzlerde okula kavuşmanın ve arkadaşlarla buluşmanın heyecanı vardı.

tatil-3.jpg

Çocukları ilk kez okula başlayan ailelerin yüzünde ise; gurur ve mutluluğun karışım ifadesi yer alıyordu. Hal böyle iken bir yandan da öğrencinin bayramı tatiller araştırılmaya başlandı. Peki, Okullarda ara tatil ne zaman? 2023 2024 okullar ne zaman tatil olacak? Tüm detaylar haberimizde:

tatil-4.jpg

UYUM HAFTASI GERİDE KALDI

Uzun bir aranın ardından ilk ders zili; okul öncesi, birinci ve dokuzuncu sınıf öğrencileri için ilk ders zili 4 Eylül’de çalmış ve yüzbinlerce öğrenci ilk kez bir şeylerinin tadına varmıştı. Anaokulu ve birinci sınıf öğrencileri ilk kez okul ve sınıf heyecanı yaşarken, dokuzuncu sınıflar ise ilk kez liseli olmanın sevincini yaşamıştı. 4 Eylül’de başlayan uyum haftası 8 Eylül’de bitmişti. 11 Eylül itibariyle ise; bütün sınıflarda okul heyecanı başladı. Milyonlarca öğrenci okul, arkadaş ve öğretmenleriyle buluştu.

tatil-1.jpg

İLK TATİL KASIM’DA

Aylar sonrası okul tadına yeniden ulaşan öğrenciler, bir yandan da öğrencinin bayramı tatil günlerini araştırmaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2023-2024 eğitim öğretim yılı tatil planlaması ise aylar öncesinden belirlenmişti.

11 Eylül 2023 tarihinde başlayan yeni eğitim öğretim yılında ilk ara tatil, 10 Kasım’da başlayacak. Öğrenciler 2 aylık serüven sonrası bir haftalık tatil yapacak. Okullarda birinci dönem ise 19 Ocak 2024’te sona erecek. Milyonlarca öğrenci 19 Ocak 2024’te karne heyecanı yaşayacak.

tatil-2.jpg

5 Şubat 2024’te yeniden açılacak olan okullarda, ikinci ara tatil 5 Nisan 2024 Cuma günü başlayacak. Bir yıllık eğitim süresi 2024 yılının haziran ayında sona erecek. Okullar, 14 Haziran’da yeniden yaz tatiline girmiş olacak.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.