Marina Balık İşletmecisi Osman Çetin: "Vatandaş bu sezon hamsiye doyacak"

Marina Balık İşletmecisi Osman Çetin: "Vatandaş bu sezon hamsiye doyacak"

Tezgâhlardaki balık bolluğundan bahseden Marina Balık İşletmecisi Osman Çetin, Bu sezon denizlerimizde bolca görüleceğinden dolayı vatandaş bu sezon hamsiye doyacak” dedi.

Geçtiğimiz yıla göre sadece hamsi fiyatlarında bir değişiklik olmadığını belirten Çetin, yükselen enflasyona ve artan maliyetlere rağmen hamsi fiyatlarının 80-100 TL arasında seyrettiğini belirtti.

adama.jpg

‘’VATANDAŞ HAMSİYE BU SEZON DOYACAK’’

Denizlerdeki bolluğun balık tezgâhlarına da yansıdığını söyleyen Çetin, ‘’Her şeyin fiyatının gözle görülebilir bir şekilde arttığı bu dönemde, hamsinin fiyat artışı diğer her şeye göre beklentilerinin çok altında kaldı. Gelir-gider dengesi gözetildiğinde belki de fiyatı en az zamlanan balık türlerinden biri hamsi. Kilosu şu anda 80-100 TL dolaylarında seyrediyor. Vatandaşın uygun bulması sebebiyle en çok tükettiği, bizim de en çok sattığımız balık türü haliyle hamsi. Bu sezon denizlerimizde bolca görüleceğinden dolayı vatandaş bu sezon hamsiye doyacak’’ dedi.

balik.jpg

‘’KÜLTÜR BALIKLARINI MAALESEF HER KESİMDEN İNSANLAR TÜKETEMİYOR’’

Alabalık, levrek, somon, kalkan balığı gibi kültür balığı türlerine her kesimden talep olmadığını, sadece belirli bir kesim tarafından talep gördüğünü belirten Çetin, ‘’Şu anda Deniz Çupra’nın kilosu 280 TL, Levreğin 270 TL, Norveç Somon’un ise kilosu 400 TL’den gidiyor. Bu fiyatlar herkesin Türkiye şartlarında herkesin alabileceği fiyatlar değil. Piyasanın durumuna göre ilerleyen aylarda daha da yükseliş gösterebilecek balık türleri bunlar. Keşke bütün vatandaşlarımız bu balık türlerinden de tüketebilse, fakat fiyatlarından dolayı heskes bu balıkları tüketemiyor’’ İfadelerini kullandı.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.