Mamak’ta bulunan Öztoprak Cami’sini su bastı: Namaz dahi kılınamıyor

Mamak’ta bulunan Öztoprak Cami’sini su bastı: Namaz dahi kılınamıyor

Mamak’ın merkez mahallelerinden Hürel Mahallesi'nde bulunan Hasan Öztoprak Cami’sinin zemini bilinmeyen bir nedenden dolayı sular altında kaldı. Bayram Namazı dahi kılınamazken, sorun çözülemiyor; su tahliye edilemiyor.

Sürekli tekrar eden su baskınları Hasan Öztoprak Camisi’ni ibadet edilemez hale getirirken, Cami içinde bulunana parkeler ve halılar zarar büyük zarar gördü. Geçtiğimiz Kurban Bayramı namazını kılamayan vatandaşlar mağdur durumda kaldı.

Hürel Mahallesi Muhtarı Tahsin Çelik durumla alakalı gazetemize şu açıklamalarda bulundu: ‘’Yaklaşık 25 senedir vatandaşlarımızın ibadet ettiği bir Cami. Ne zaman bir yağış olsa Cami’nin tabanı sular altında kalıyor. Parkeler artık küflendi. Yetkililerden bu işi çözmesini bekliyoruz. Cami cemaati Bayram namazını dahi eda edemedi.’’

4.jpg

SUYUN NERDEN GELDİĞİ BELİRSİZ

ASKİ’ye defalarca şikâyet dilekçesi verdiklerini söyleyen Çelik, ‘’ASKİ görevlileri durum tespiti için geliyor. Suyun kanal kaçağı olabileceğini söylüyor fakat suyun nereden geldiğini bulamıyorlar. Geçtiğimiz haftalarda yağan yağmur sonrası olay tekrar etti. Cami’nin tabanı yarım metreye kadar su ile doldu. Cami hocamız da elinden geleni yapıyor o da bir çözüm bulabilmiş değil. Yetkililerle defalarca iletişime geçti. Maalesef sorunumuz hala çözülebilmiş değil’’ şeklinde konuştu.

1-001.jpg

CAMİ KULLANILAMAZ HALDE

‘’Su baskını nedeniyle parkeler tamamen şişmiş durumda’’ diyen Çelik, ‘’Duvarlar yarım metreye kadar hala ıslak duruyor. Su sürekli tabanda durduğu için kuruması da söz konusu değil. Halılarımızı toplayıp kurtarmaya çalışsak da kullanılamaz hale geldi. Temizletmeye kalksak binlerce lira masraf tutacak. Aynı şekilde parkelerin durumu içler acısı. Şişti ve çürümeye başladı. Bina içerisinde yaşayan vatandaşlar rutubet kokusundan rahatsız oluyorlar. Belediyeye dilekçe yazdılar. Henüz sonuç alınamadı. Suyun boşaltılması için ahşap döşemenin tamamen kalkması gerekiyor. Müftülüğümüz ile görüşeceğiz. Kurumlar arası iletişimin gerçekleşerek sorunun çözülmesini istiyoruz’’ diyerek cümlelerini tamamladı.

Mikail Karaman / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.