Malatya Tarım Platformu Başkanı İhsan Akın uyardı: “Çakallık yapmayın”

Malatya Tarım Platformu Başkanı İhsan Akın uyardı: “Çakallık yapmayın”

Malatya Tarım Platformu Başkanı İhsan Akın, kaçak yollarla getirilip piyasaya sunulduğu iddia edilen Malatya kayısıları ile ilgili uyardı.

Malatya Tarım Platformu Başkanı İhsan Akın Malatya’da yayın yapan bir televizyon kanalında katıldığı programda yaptığı açıklamada kaçak yollarla getirilip piyasaya sunulan kayısılarla ilgili olarak, “Buna bari çakallık yapmayın, buna bari hile karıştırmayın” dedi. Malatya Tarım Platformu Başkanı İhsan Akın, İran, Tacikistan ve Özbekistan’dan getirilerek piyasaya sunulduğu iddia edilen ‘Malatya’ kayısıları hakkında “Bu geldi mi, geldi, gelmeseydi bu kadar konuşulmazdı. Bundan dolayı yetiştirici zarar görüyor. Malatya’yı seven insanlar, Malatya’nın edebiyle büyüyenleri bilirler ki, Malatya’nın dünyaca ünlü bir markası var, bu markada kayısıdır. Buna bari çakallık yapmayın, buna bari hile karıştırmayın” dedi.

cemal-2.jpg

11 BİN TON GELDİĞİ İDDİA EDİLİYOR

İran, Tacikistan ve Özbekistan kayısılarını kaçak yollarla getirerek piyasaya sunanlar ile buna müsaade edenlerin korkması ve çekinmesi gerektiğini belirten Tarım Platformu Başkanı Akın, “Birileri bunu kabuk olarak, birileri bunu ceviz olarak soktum diyorsa, bu iş boş bir iş değil. İnsanlar usulsüz para kazanmak isteyebilir, ama görevliler görevini yapacak. . Yaklaşık 11 bin ton kaçak kayısı geldiği iddia ediliyor. Bazı iddialarda 4 bin ton olduğu söyleniyor. Bu geldi mi, geldi, gelmeseydi bu kadar konuşulmazdı. Bundan dolayı yetiştirici zarar görüyor. Malatya’yı seven insanlar, Malatya’nın edebiyle büyüyenleri bilirler ki, Malatya’nın dünyaca ünlü bir markası var, bu markada kayısıdır. Buna bari çakallık yapmayın, buna bari hile karıştırmayın” diye konuştu.

cemal-3-001.jpg

HERKES SORUMLULUĞUNU YERİNE GETİRECEK

Her yerde sıkıntılar olduğunu ifade eden Akın, “Kazanma hırsı. İran kayısının değeri, Malatya kayısının değerini yarısı kadar. Yapılması gereken şu, herkes sorumluluğunu yerine getirecek. Kimse oturduğu makamdan başka yere zıplamayacak” diyerek sözlerini noktaladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.