Kullanırken dikkat edin sağlığınızdan olmayın

Kullanırken dikkat edin sağlığınızdan olmayın

Bitkisel ürün kullanırken sağlığınızdan olmayın. Bitkisel ürün kullanımı tüm dünyada giderek artıyor. Peki, bitkisel ürünleri kullanırken nelere dikkat edilmeli? Detaylar haberimizde...

Doğal ve zararsız olduğu düşüncesiyle bilinçsizce kullanılan bitkisel ürünler, başta karaciğer hasarı olmak üzere birçok ciddi sağlık sorununa yol açabiliyor. Birçok nedenle kullanılan ve masum oldukları düşünülen bitkisel ürünlerin sağlık açısından birçok olumsuz etkisi bulunmaktadır. Son yıllarda bu ürünler nedeniyle ortaya çıkan yan etki ve zehirlenmeler oldukça artmış durumda. Piyasada bulunan bitkisel ürünlerin ticari bir araç olarak görülmeye başlanması ve doktor kontrolü olmadan kullanılması, bu ürünler sağlık açısından ciddi bir tehlike haline gelmeye başlamıştır.

BİTKİSEL ÜRÜN KULLANILIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Bitkisel ürünler mutlaka doktor kontrolünde kullanılmalı. Kutuda yazan içeriğe aldanmayın. Bir ürünün kutusunda içindeki tüm maddeler tanımlanmayabilir. Yapılan araştırmalar, %20’nin üzerinde üründe, belirtilen içeriklerin dışında başka maddelerin de olduğunu göstermektedir.

Başka ilaçlarla etkileşimi tehlikeli sonuçlara yol açabilir. Bitkisel ürünlerle ilgili bir diğer önemli sorun aynı anda kullanılan ilaçlarla etkileşmeleri, bir kısmının etkilerini azaltırken bir kısmının etkilerini artırmalarıdır. Bu ürünlerin başka ilaçlarla birlikte kullanılması, ilaç ve bitkisel ürünün etkileşimleri sonucunda zehirleyici etkinin ortaya çıkmasına veya daha da artmasına yol açabilmektedir. Bu etkiler ölümcül sonuçlara yol açabilir. İnternetten ürün alırken dikkat edilmeli. Güvenilir olmayan yerlerden temin edilen bitkisel ürünler vücut sağlığı için oldukça zararlı.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.