Kişisel Verileri Koruma Zirvesi 2023 başlıyor

Kişisel Verileri Koruma Zirvesi 2023 başlıyor

Türkiye Bilişim Derneği (TBD), Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) işbirliğiyle düzenlenen "2023 Kişisel Verileri Koruma Zirvesi” hukuk ve bilişim alanında uzmanları bir araya getiriyor.

“Veri Yönetişiminde Küresel Gelişmeler" ana temasıyla 20 Eylül Çarşamba günü KVKK Ana Konferans Salonu'nda gerçekleşecek etkinlikte, “AB Veri Mevzuatı Bağlamında Kişisel Veri Yönetimi ve Küresel Gelişmeler”," Doğal Afetlerde ve İnsani Yardım Süreçlerinde Kişisel Verilerin İşlenmesi”, "Bulut Bilişim ve Yapay Zekâ Uygulamalarında Kişisel Verilerin Korunması” konu başlıkları ele alınacak.

“HİÇ TANIMADIĞIMIZ NUMARALAR BİZİMLE İLETİŞİME GEÇİYOR”

Kişisel verilerin korunmasının sadece devletlerin değil tüm vatandaşları da maddi ve manevi yönden etkilediği için Türkiye açısından da artık küresel çapta ele alınması gereken bir konu olduğuna dikkat çeken TBD Başkanı Rahmi Aktepe şunları söyledi: “Kişisel verilerimizin kendi arzumuz ile üçüncü kişilerle paylaşılması artık bir cep telefonundan ya da bir internet sitesinden okumadan verdiğimiz onaylar ile gerçekleşiyor. Vatandaşlar bilinçsiz bir şekilde tüm verilerini paylaşıyor. Hiç tanımadığımız numaralar bizimle iletişime geçiyor ve iş teklifleri yapıyor; bizim ve ailemiz hakkında detaylı bilgilere sahip oluyor ve bizleri telefonla tehdit ederek maddi zararlara uğratıyor.

habericidnili.jpg

Son yıllarda asrın felaketi olarak adlandırılan Şubat depremlerinden doğal afetlere kadar birçok doğa olayında özellikle sosyal medyanın bu kadar öne çıkması kişisel verilerimizi de tehdit ediyor, savunmasız bırakıyor. Kişisel verilerimiz rızamız dışında dolaşıma sokuluyor. Tüm bunlara karşı vatandaş ne yapacağını bilmiyor. Burada bizim gibi kurumlara çok büyük iş düşüyor. Bu ve benzeri etkinliklerle halkı bilinçlendirmeye ve farkındalığını arttırmaya devam etmemiz gerekiyor.

Bunun yanında AB Veri Mevzuatı, bulut bilişim ve yapay zekâ uygulamalarında kişisel verilerin korunması konuları da Türkiye için acil ele alınması ve çözümler üretilmesi gereken başlıklar arasında yer almaktadır. Hukuk ve bilişim alanında birçok uzmanla bu önemli konuları Kişisel Verileri Koruma Zirvesinde masaya yatıracağız."

KİŞİSEL VERİLERİN GİZLİLİĞİ ÇOK ÖNEMLİ

Dijitalleşmenin hızla ilerlediği bir dönemde, kişisel verilerin güvenliği ve gizliliği daha önce hiç olmadığı kadar önem kazandı. Günlük hayatta artık vazgeçilmezimiz olan cep telefonları, akıllı saatler, yapay zeka, bulut bilişim teknolojileri kişisel verilerimizin saklandığı ve işlendiği platformlar haline geldi. Bu nedenle, bilişim teknolojilerine ve cihazlara olan güven ve kişisel verilerimizin nasıl korunması gerektiği soruları gün geçtikçe daha fazla önem taşımaktadır.

Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.