Keçiören'in simgesinde son gelişme: Cumhuriyet Kulesi'nin adı değişti

Keçiören'in simgesinde son gelişme: Cumhuriyet Kulesi'nin adı değişti

Ankara Keçiören'in simgelerinden biri olan Cumhuriyet Kulesi henüz tamamlanmadı. 29 Ekim'de açılması beklenen kulenin açılışı ertelendi. Bununla birlikte Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Cumhuriyet Kulesi'nin isminin de değiştiğini duyurdu.

Başkent Ankara'nın hemen hemen birçok yerinden görülebilen ve yarım kalan inşaatıyla yıllarca konuşulan Cumhuriyet Kulesi'nin açılışı ertelendi. Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, açılış tarihinin ertelendiğini açıklayarak kulenin isminin de değiştiğini duyurdu.

haber-ic-002.jpg

CUMHURİYET'İN 100. YILINA ÖZEL

Ankara'nın sembol yapılarından biri olan Atakule'ye rakip olan Cumhuriyet Kulesi, Cumhuriyetin 100'üncü yılını temsil edecek şekilde 29 Ekim'de açılacaktı. 18 Temmuz 2003'te temeli atılan kule, 20 yıl aradan sonra tamamlanacak.

Turgut Altınok, daha önce yaptığı açıklamada kulenin, Cumhuriyet'in 100. yılına özel Cumhuriyet Kulesi'nin 29 Ekim'de açılacağını söylemişti. Çalışmaların sürdüğü kulenin açılışı Kasım ayına ertelendi.

Turgut Altınok, Hürriyet gazetesine verdiği röportajda, "Hedefimiz 29 Ekim’e yetiştirmekti ancak biraz zor görünüyor. Kasım ayı gibi tamamen açmayı planlıyoruz. Cumhuriyet’in 100’üncü yılında açılmış olacak" ifadelerini kullandı.

ATATÜRK CUMHURİYET KULESİ

Ayrıca Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok verdiği röportajda, “Birileri Atatürk ismini söylemeden sadece Mustafa Kemal diyor. Atatürk kendi imzasıdır. Atakule’de sadece Ata var. Biz onun yanına Türk’ü de ekledik ve Atatürk Cumhuriyet Kulesi dedik. Bu açıdan anlamlı oldu” diyerek Cumhuriyet Kulesi'nin isminin değiştiğini duyurdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum