Kargo da dahil olsun

Kargo da dahil olsun

EMSİAD Üyesi Emre Fırat, Ankaralı sivil toplum kuruluşlarının yurt dışına direkt uçuş sayısını uzun uğraşlar sonucu artırmayı başardıklarını kaydetti.

Elektrik Malzemeleri Satıcıları İşadamları Derneği (EMSİAD) Üyesi Emre Fırat, Ankaralı sivil toplum kuruluşlarının direk uçuş sayısını uzun uğraşlar sonucu artırmayı başardıklarını belirterek, bundan sonraki sürece dikkat çekti. Fırat, “Ankara iş dünyası olarak verdiğimiz uğraşlar sonucunda direkt uçuş sayısını artırdık. Ama iş burada bitmiyor. Biz talep etmeliyiz. Ankaralılar olarak, yurt dışı seyahatlerimizin Esenboğa çıkışlı olması için ısrar etmeliyiz. Direkt uçuşların sayısında azalma yaşanmamalı.” dedi.

Yeni hatlar için çaba harcamalıyız

emre-firat.jpg

Direkt uçuş sayının artmasıyla sorunun çözüme kavuştuğunu düşünmenin yanlış olduğunu dile getiren Fırat, artık bu saatten sonra görevin Ankaralılara düştüğünü söyledi. Fırat, “Sivil toplum kuruluşlarının çabası sonuç verdi ve Ankara’dan direkt uçuş sayısının artmasını sağlandı. Ama asıl bundan sonra bizlere görevler düşüyor. Mevcut direkt hatların devamını sağlamak ve yenilerini yaşama geçirmek için sürekli çaba harcamalıyız. Ankara’nın ve özellikle iş dünyasının gündeminden bu konu düşmemeli. İş ve gezi seyahatleri halen İstanbul üzerinden yapılıyor.” diye konuştu.

Kargolarda Ankara Çıkışlı olmalı

Ankaralıların yurt dışı seyahatlerini Esenboğa çıkışlı yapması gerektiğini anlatan Fırat, “Seyahat acentelerinden bunu ısrarla talep etmemiz lazım. Eğer talep etmezsek, çabalarımız sadece kâğıt üzerinde kalır. Yarın zarar ediyoruz diye bu direk uçuşlar iptal edilir ” şeklinde konuştu. Yurt dışı kargoların da Esenboğa çıkışlı olması için uğraş verilmesi gerektiğini vurgulayan Fırat, “İşin bir de ticari boyutu var. Bunu unutmamalıyız. Yurt dışına aktarmalı olarak gönderilen kargo, Ankaralı işadamlarına fazladan yüklenen bir maliyet. İşini büyütmek isteyen, kar elde etmek isteyen Ankaralılar için önünde bir engel. Bunun için direk uçuşlar da elde ettiğimiz başarı desteklenmeli. Ankaralılar gerek seyahat gerekse kargo için yurt dışı hatlarının Esenboğa çıkışlı olması için ısrar etmeli.” şeklinde konuştu. 

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.