İstanbul Boğazı’nda görkemli hazırlık: 100. yılda 100 gemi boğazdan geçecek

İstanbul Boğazı’nda görkemli hazırlık: 100. yılda 100 gemi boğazdan geçecek

Cumhuriyet’in 100. yılı kutlamaları için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığı da Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla 29 Ekim’de İstanbul Boğazı’nda 100 gemi ile geçit töreni yapılacağını açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından haftalık olarak gerçekleştirilen basın bilgilendirme toplantısına katılan Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Cumhuriyet’in 100. yılına özel görkemli bir hazırlık içinde olduklarını ifade etti. Tuğamiral Aktürk, 29 Ekim Pazar günü Cumhuriyet’in 100. yılına özel 100 gemi ile birlikte İstanbul Boğazı’nda geçit töreni yapılacağını açıkladı. Ayrıca gemilere TCG Anadolu gemisinin liderlik edeceğini ifade etti.

gemi-gecidi-2.jpg

ÖLENLERE RAHMET KALANLARA SAĞLIK DİLEDİ

Haftalık basın toplantısında gazetecilerle bir araya gelen Tuğamiral Zeki Aktürk, konuşmasına Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere ebediyete intikal eden tüm şehitlerimize rahmet ederek başladı. Ardından gazilerimizi de unutmayan Aktürk, onlar ve aileleri için de sağlık ve esenlik diledi.

gemi-gecidi-3.jpg

DONANMA TARİHİNDE İLK OLACAK

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı kutlamaları dolayısıyla Milli Savunma Bakanlığı’nın duyurduğu geçit töreni, Türk donanması tarihinde bir ilki ifade edecek. 29 Ekim Pazar günü İstanbul Boğazı’nda 100 gemi geçit töreni gerçekleştirecek. Gemilere TCG Anadolu gemisi de eşlik edecek. Ayrıca gemilerin boğazı geçişi esnasında 20 savaş uçağı göklerde yerini alacak. Gemilerin geçişi esnasında boğazda 101 pare top atışı yapılacak.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.