İsrail Türkiye kararını açıkladı

İsrail Türkiye kararını açıkladı

Daha önce Türkiye dahil olmak üzere bölgedeki bütün diplomatlarını geri çekeceklerini duyuran İsrail, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugünkü açıklamalarının hemen ardından Türkiye’den tüm diplomatlarını geri çektiğini açıkladı.

Hamas’ın 7 Ekim’de başlattığı Aksa Tufanı adlı operasyonların ardından Gazze’ye karşı soykırım gerçekleştiren İsrail, Türkiye’deki diplomatlarını geri çektiğini açıkladı. Bu açıklamayla birlikte İsrail Büyükelçisi İrith Lillian ve diğer diplomatlar Türkiye'den ayrılmış oldu.

İsrail, daha önce de Türkiye dahil bölge ülkelerdeki tüm büyükelçi ve diplomatlarını geri çekme kararı almıştı. Ancak açıklama, diplomatların iki ülke arasındaki diplomatik kriz nedeniyle değil, güvenlik endişeleri nedeniyle geri çekileceği belirtilmişti.

Bugün İstanbul’da düzenlenen Büyük Filistin Mitingi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözleri üzerine İsrail’den açıklama geldi. İsrail, Türkiye’den tüm diplomatlarını geri çektiğini açıkladı. Bu kararla birlikte İsrail Büyükelçisi İrith Lillian ve diğer diplomatlar Türkiye'den ayrıldı. Böylelikle İsrail ve Türkiye arasındaki ikili ilişkiler yeniden kopmuş oldu.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.