İkinci derece yırtık nedir? İkinci derece yırtık ne kadar sürede iyileşir?

İkinci derece yırtık nedir? İkinci derece yırtık ne kadar sürede iyileşir?

Fenerbahçe ve milli takımın önemli kanat oyuncusu Cengiz Ünder, Antalyaspor karşılaşmasında sakatlanarak oyundan çıkmıştı. Cengiz Ünder’in son durumu açıklandı. Peki, İkinci derece yırtık nedir? İkinci derece yırtık ne kadar sürede iyileşir?

Fenerbahçe, ligin beşinci haftasında Akdeniz temsilcisi Antalyaspor’u konuk etti. Karşılaşmaya hızlı başlayan taraf Antalyaspor olurken, milli yıldız Cengiz Ünder maçın üçüncü dakikasında sakatlanarak oyuna devam edemedi. Cengiz Ünder’in yerine oyuna İrfan Can Kahveci dâhil olmuştu. Cengiz Ünder’in son dakika durumu açıklandı. Peki, İkinci derece yırtık nedir? İkinci derece yırtık ne kadar sürede iyileşir? Tüm detaylar haberde:

AÇIKLAMA KULÜPTEN GELDİ

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, "Dün akşam Antalyaspor ile karşı karşıya geldiğimiz maçta sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kalan oyuncumuz Cengiz Ünder’in MR görüntülenmesi gerçekleştirilmiştir. Yapılan kontroller neticesinde sol arka adalesinde 2. derece yırtık tespit edilen oyuncumuzun tedavisine hemen başlanılmıştır" denildi.

İKİNCİ DERECE YIRTIK NEDİR?

Kas yırtılmaları teşhis ve tedavisinin daha kolay yapılabilmesi için üç farklı türde değerlendirilir. Bunlar birinci, ikinci ve üçüncü derece yırtıklardır. Uzmanların tanımına göre; ikinci derece yırtılmalarda ise birinci derece yırtılmalarla kıyaslandığında çok daha fazla lifin kopması meydana gelmiştir. Kopmalara bağlı olarak daha fazla ağrı görülmekle birlikte şişme ve morarma da gözlenir. İkinci derece yırtığın iyileşme süreci ise 2 ila 3 hafta arasında değişmektedir.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.