Hindistan’ın adı mı değişti? Hindistan’ın yeni adı ne? Bharat ne demek?

Hindistan’ın adı mı değişti? Hindistan’ın yeni adı ne? Bharat ne demek?

Dünyanın en güçlü ekonomisine sahip 19 ülke ve Avrupa Birliği komisyonunun yer aldığı G20 liderler zirvesinde Hindistan detayı tüm dünyada merak uyandırdı. Peki? Hindistan’ın adı mı değişti? Hindistan’ın yeni adı ne? Bharat ne demek?

G20 liderler zirvesine her yıl bir ülke ev sahipliği yapıyor. Bu yıl ki zirve toplantısı ise Hindistan’da yapıldı. Dünyanın en güçlü ekonomisine sahip 19 ülke ve Avrupa Birliği Komisyonu’nun yer aldığı toplantı, 9-10 Eylül 2023 tarihlerinde Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de düzenlendi. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı toplantı da ilginç olaylar da yaşandı. Hindistan Cumhurbaşkanı’nın liderlere pamuk atkı hediye etmesinden Hindistan’ın adının farklı bir şekilde aksettirilmesine kadar dünya gündeminde kalan olaylar yaşandığı görüldü. En dikkat çeken detay ise Hindistan’ın adının değiştiği olayı oldu. İnsanlar bu konuyu araştırmaya başladı. Peki, Hindistan’ın adı mı değişti? Hindistan’ın yeni adı ne? Bharat ne demek? Tüm detaylar haberimizde:

hindistan-2.jpg

HİNDİSTAN’IN ADI MI DEĞİŞTİ?

Dünyanın en kalabalık insan nüfusuna sahip ülkesi Hindistan, dünya liderlerini ağırladı. 2023 G20 Liderler Zirvesi, Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de düzenlendi. Toplantıya Putin ve Şi katılmazken, toplantı boyunca pek çok ikili görüşmeler yaşandı. Cumgurbaşkanı Erdoğan da farklı ülke liderleriyle bir çok görüşmeler yaptı. Toplantıda en dikkat çeken detay ise Hindistan’ın adının farklı şekilde yazılıyor olması oldu. İngilizce adının India olduğu Hindistan’ın Bharat ismini kullanması, Hindistan’ın adı mı değişti? Sorusunu gündeme getirdi.

hindistan-1.jpg

HİNDİSTAN’IN YENİ ADI NE?

9-10 Eylül 2023 tarihlerinde Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de düzenlenen G20 Liderler Zirvesi’nin dikkat çeken ayrıntısı, ev sahibi Hindistan’ın adının farklı şekilde kullanıldığı oldu. G20 Zirvesi açılış yemeği davetiyesinde, Cumhurbaşkanı Droupadi Murmu'nun "The President of India" (Hindistan Cumhurbaşkanı) yerine "The President of Bharat" (Bharat Cumhurbaşkanı) olarak yazılması gündeme bomba gibi düştü.

hindistan-3-001.jpg

Modi'nin lideri olduğu Bharatiya Janata Partisinin (BJP) Sözcüsü Sambit Patra'nın X sosyal medya platformundan paylaştığı davet mektubunda ise; Modi için "Bharat Başbakanı" tanımlaması yapması Hindistan’ın yeni adının Bharat olarak değiştiği yönünde iddiaları kuvvetlendirdi. 1947 senesinde bağımsızlığını kazanan ülkenin, sömürge izlerini atmak için böyle bir karar aldığı iddia edildi.

hindistan-4.jpg

BHARAT NE DEMEK?

Hindistan Cumhurbaşkanı ve başbakanın G20 Liderler Zirvesi’nde ülkeleri için kullandıkları “Bharat” ifadesi, tüm dünyada merak uyandırdı. Dünyadaki milyonlarca insan, Hindistan’ın yeni adının ne anlama geldiğini araştırmaya başladı. Bharat’ın; kelime anlamı olarak, Hindistan’ın tarihi ile de ilgili olduğu ve ‘Kral'ın soyundan gelen ulus’ anlamı taşıdığı görüldü.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.