Hastane saldırısında o detay çileden çıkardı

Hastane saldırısında o detay çileden çıkardı

Katil devlet İsrail’in Gazze’deki bir hastaneye saldırmasına ilişkin ortaya çıkan bir detay herkesi çileden çıkardı. Hastane saldırısından hemen önce dünya basının da yer alan bir haberin, saldırıya kılıf hazırladığı iddia edildi.

İsrail, 7 Ekim’de başladığı operasyonlarına devam ediyor. Neredeyse her gün yüzlerce insan hayatını kaybederken, dünya ise sessizliğini korumaya devam ediyor. Bir yandan sessiz kalan ülkeler ve liderleri varken, diğer bir yanda da elinde büyük bir güç bulunduran basın grupları saldırılarda etkin rol oynuyor. Halkın haber alma ihtiyacının temel parçası olan gazeteciler, bölgeden olan bitenleri aktarmaya çalışıyor. Ancak bir basın kuruluşu herkesi çileden çıkarmayı başardı. Daha önce canlı yayında ‘İsrail fosfor bombası kullandı’ diyen muhabirine sansür uygulayan BBC News, bu kez de hastane saldırısının bir numaralı azmettiricisi olduğu iddia ediliyor.

bbc-1.jpg

BBC NEWS NE YAPIYOR?

Dünyanın gözü kulağı Gazze’de yaşanan insanlık dramına çevrildi. Tüm insanlık çocukların öldürülmesine karşı çıkarken, hastane saldırısının altından bir basın kuruluşu çıktığı iddia edildi. Saldırı bölgesinde etkin çalışan kurumlardan biri olan İngiliz yayın kuruluşu BBC News, İsrail’in hastaneye gerçekleştirdiği bombalı saldırı öncesinde yaptığı bir paylaşımda “Hamas hastanelerin ve okulların altına tünel mi inşa ediyor?” ifadesini kullanmasının, yüzlerce sivilin ölmesine neden olduğu şeklinde yorumlandı.

bbc.jpg

MUHABİRLERİNE SANSÜR UYGULAMIŞLARDI

İsrail’in daha önce Gazze’de gerçekleştirdiği ancak suçlamaları kabul etmediği, beyaz fosfor saldırısının tartışıldığı günlerde BBC canlı yayınında konuşan kendi muhabirleri, ‘İsrail fosfor bombası kullandı’ sözüne BBC, sansür uygulamış ve insanların gerçek bilgi almasını engellemeye çalışmıştı.

bbc-2-001.jpg

DÜNYA AYAĞA KALKTI

İsrail’in Gazze’deki bir hastaneye attığı bomba sonucu en az 500 kişinin öldüğü söylenildi. İsrail’in bu eylemi sonrasında dünya liderleri ve çeşitli kurumlar saldırıya büyük tepki gösterdi. Birleşmiş Milletler, İsrail’in bu saldırı ile ilgili "Okullar, hastaneler hedef değildir. Siviller ve sağlık tesislerine yönelik saldırılara son verilmeli" dedi. Dünya devleti liderlerinin tepkisinin yanı sıra dünyadaki pek çok önemli kurum da saldırıyı kınayarak tepki gösterdi. UNICEF, Dünya Sağlık Örgütü ve Avrupa Birliği bu kurumların başında geldi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.