Güzellik merkezlerine erkek ilgisi: Hep bu işlemi yaptırıyorlar

Güzellik merkezlerine erkek ilgisi: Hep bu işlemi yaptırıyorlar

Çankaya’da Güzellik Merkezi işleten Demet Çetinkaya, ” Son zamanlarda erkeklerde de bir öz bakıma düşkünlük başladı. Lazere özellikle erkeklerin yoğun bir ilgisi var” dedi.

Çankaya’da Güzellik Merkezi işletmecisi Demet Çetinkaya, ‘’Böyle bir güzellik merkezi açabilmek için 820 saatlik bir eğitim sonunda verilen Usta öğreticilik belgesine sahip olmanız gerek. Tabi bunların yanı sıra tüm işi yapabilecek donanıma sahip olmanız lazım ‘’ifadelerini kullandı.

kadinnn.jpg

‘’MADDİ OLARAK KIYAS YAPMAK MÜMKÜN DEĞİL’’

Kadınlar için bakımın yemeden içmeden daha önce geldiğini söyleyen Çetinkaya, ‘’Kadınlar aynaya baktıkları zaman kendilerini daha mutlu hissetmek için buralara geliyorlar. Kadınlarda tırnak bakımı ayrı oluyor cilt bakımı ayrı oluyor. Ancak son zamanlarda erkeklerde de bir öz bakıma düşkünlük başladı. Lazere özellikle erkeklerin yoğun bir ilgisi var. Ama genel olarak bakarsak maddi olarak ikisini kıyaslamak asla mümkün değil’’ diye belirtti.

op.jpg

‘’KALİTE GİDEREK PAHALILAŞIYOR’’

Fiyat artışının bütün sektörleri etkilediği gibi güzellik sektörünü de etkilediğini belirten Çetinkaya, ‘’ Fiyat artışları bizim çalıştığımız sektörü de etkiliyor. Müşterilerimize olabildiğince kaliteli ürünlerle hizmet sunmaya çalışıyoruz. Bu yüzden herhangi bir ürünün fiyatı arttığı zaman biz de ilgili ürün ile yapacağımız işleme bunu yansıtmak durumunda kalıyoruz. Sonuçta suyla sabunla cilt bakımı yapmıyoruz. Elimizden geldiğince piyasanın en kaliteli ürünlerini kullanıyoruz. Ancak kalite giderek pahalılaşıyor. Ama kitlemiz sabit ve belli. İnsanlar yine de bir yerlerden kısarak kişisel bakımlarını ihmal etmemeye çalışıyorlar’’ ifadelerini kullandı.

iii.jpg

‘’BAZEN FİYATLAR ABARTILIYOR’’

Son zamanlarda güzellik merkezlerindeki fiyatların abartıldığını belirten Çetinkaya, ‘’Bizler tırnak protezlerini 600-700 TL civarlarında yapıyoruz. Kimi yerler elbette ki daha yüksek fiyatlara bahsettiğimiz işlemi yapıyor olabilir. Ancak burada bir emek söz konusu. Benim şu anda çalıştırdığım personel bu işlem için 2 saatini harcıyor. İşlemine göre değişkenlik gösteren şeyler var. Örneğin şu sıra çok popüler olan lazerler. Bölgesine ve seansına göre değişiyor ama ortalama fiyat aralığımız, 5 bin ila 15 bin TL arası değişiyor. Cilt bakımı seansları ise 1000-1500 TL arasında değişiyor. Bölgesel zayıflama işlemlerinde ise 10’ar paketlik seanslarımız var ve seans başı 3 bin 500 TL gibi bir ücret alıyoruz’’ diye belirtti.

icccc.jpg

‘’BİZLERİ BAKANLIK DENETLESİN’’

Güzellik merkezlerinin Sağlık Bakanlığı tarafından denetlenmesi gerektiğini söyleyen Çetinkaya, ‘’Denetleme yapan kurumlar elbette var ancak, bu tam yeterli değil. Bahsettiğimiz şey merdiven altı yerlerin daha çok açılmasına neden oluyor. Çünkü burada denetimler sıkı değil. Bence doğru olan şey İl Sağlık Müdürlükleri’nin güzellik merkezlerini ve bu tarz işlemler yapan yerleri denetlemesi. Merdiven altı çalışan, belgesiz çalışan yerlerin hem önü kesilmiş olur hem de bizim işlerimiz açılır. Bizler bu açıdan rahat bir işletme olduğumuz için denetime her zaman açığız ve bunun da destekçisi olacağız. Bazı merdiven altı işletmeler, yaptığı işlemlerle hem müşterilerinin hayatını tehlikeye atarken hem de bu mesleğin adını kirletiyorlar’’ diye belirtti.

Sefa Üstüner / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.