Erzurum Günleri 2023 nerede? Ankara’daki Erzurum Tanıtım günleri ne zaman? Altınpark’a nasıl gidilir?

Erzurum Günleri 2023 nerede? Ankara’daki Erzurum Tanıtım günleri ne zaman? Altınpark’a nasıl gidilir?

Ankara’da gerçekleştirilecek olan 9. Erzurum Tanıtım Günleri için heyecan arttı. Peki, Erzurum Günleri 2023 nerede? Ankara’daki Erzurum Tanıtım günleri ne zaman? Altınpark’a nasıl gidilir? İşte detaylar:

Bu yıl Ankara’da 9’ncusu düzenlenecek olan Erzurum Tanıtım Günleri’nin başlamasına artık çok kısa bir süre kaldı. Başkentte yaşayan vatandaşlar, Doğu Anadolu’nun güzide şehirlerinden biri olan dadaşlar diyarı Erzurum’u Ankara’da ağırlamanın heyecanını yaşıyor. Festival süresi boyunca Erzurum’a yönelik pek çok faaliyetin gerçekleştirileceği organizasyon toplamda dört gün sürecek. Vatandaşlar bu dört gün boyunca Erzurum’a ait yemeklerden el sanatlarına, yöresel ürünlerden halk oyunlarına kadar pek çok alanda Erzurum’u yaşayacak. 5 Ekim Perşembe günü başlayacak olan Erzurum Günleri, 8 Ekim Pazar günü sona erecek. Peki, Erzurum Günleri 2023 nerede? Ankara’daki Erzurum Tanıtım günleri ne zaman? Altınpark’a nasıl gidilir? İşte Erzurum Tanıtım Günleri ile ilgili tüm detaylar:

erzurum-1-001.jpg

İÇİNDE YOK YOK

5 Ekim 2023 Perşembe günü Ankara Altınpark Expo Center Fuar Alanı’nda ziyaretçilerine kapılarını açacak olan 9. Erzurum Tanıtım Günleri, dört gün boyunca devam edecek. Ankara’da dört gün boyunca Erzurum havası yaşanacakken, Erzurum’a ait yemekler de yine başkentlilerle buluşacak. Yöresel halk oyunları gösterilerinin de yaşanacağı etkinlikte, Erzurum’a ait geleneksel el sanatları da sergilenecek. Tam manasıyla Erzurum’un hissedileceği programın başlamasına artık günler kalmışken, heyecan hat safhaya çıktı.

erzurum-2-002.jpg

ANKARA’DA ERZURUM’A REKOR KATILIM BEKLENİYOR

Erzurum Sosyal İktisadi Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı’nın (ESAV) öncülük ettiği Erzurum Tanıtım Günleri’nin onlarca paydaşı bulunuyor. ESAV Başkanı Veysel Karani Aksungur’un Erzurum günlerine ilişkin daha önce yaptığı konuşmasında Ankara’daki katılıma atıfta bulunmuştu. Valilikten büyükşehir belediyesine, ilçe belediyelerden Erzurum’daki kamu kurum ve kuruluşlara kadar pek çok paydaşın katkısının bulunduğunun altını çizen Aksungur, Erzurum Tanıtım Günleri’nin birçok paydaşla birlikte titiz bir şekilde hazırlandığını belirtmiş ve rekor katılım beklediklerini vurgulamıştı.

erzurum-6-001.jpg

“4 GÜN BOYUNCA ERZURUM'U YÂD EDECEĞİZ”

Başkentte düzenlenecek olan 9. Erzurum Tanıtım Günleri hakkında geçtiğimiz haftalarda konuşma yapan ESAV Başkanı Veysel Karani Aksungur, şu ifadeleri kullanmıştı:

erzurum-5.jpg

“Erzurum’u ortaya çıkaran tüm bileşenler bu anlamda desteklerini ortaya koydular. Bu yıl mottomuzu, ‘Cumhuriyetin temellerini atan şehir Cumhuriyetimizin Başkentiyle Buluşuyor’ şeklinde ortaya koyduk. Ankara’da Dadaşları bir araya getirmek ve Erzurum rüzgârları estirmek bizim için büyük bir mutluluk. Bu gelenek Ankara ve bölgesinde yaşayan Erzurumlu hemşerilerimiz için bir vazgeçilmez haline geldi. Şehrimizi Ankara’da temsil ediyor ve Dadaş birlikteliğini sağlıyor olmak, bizim için de ayrı bir gurur vesilesi. İnşallah hep birlikte ve el birliğiyle, 4 gün boyunca Erzurum'u yâd edeceğiz. Erzurum'un kültürünü, sanatçılarını, yöresel ürünlerini, değerlerini Ankara'da dillendireceğiz.”

erzurum-4-001.jpg

ALTINPARK ANFA FUAR VE GÖSTERİ MERKEZİ’NDE DÜZENLENECEK.

Altınpark, Ankara’nın Altındağ ilçesinde bulunmaktadır. Oldukça büyük ve çeşitli etkinlikleri sayesinde güzel vakit geçirebileceğiniz bu parkta çok geniş bir fuar alanı da mevcut. 9. Erzurum Tanıtım Günleri de bu noktada gerçekleştirilecek.

Dadaşlar diyarı Erzurum Günleri’ne toplu taşıma ile ulaşım sağlamak istiyorsanız, hangi otobüsü kullanmanız gerektiğini sizler için bir araya getirdik. İşte Altınpark'a giden otobüsler:

erzurum-8.jpg

Çankaya bölgesindeyseniz 145, 154, 183, 186, 187 numaralı EGO otobüslerini kullanarak Kızılay’a ulaşabilirsiniz. Ardından Kızılay’dan 114, 185, 408, 440, 474, 492 numaralı EGO otobüslerine binerek Altınpark’ a ulaşabilirsiniz.

  • Mamak bölgesindeyseniz 347, 348, 349, 351, 353, 363, 377 numaralı EGO otobüslerini kullanarak Altınpark’a ulaşabilirsiniz.
  • Gölbaşı’nda iseniz 105, 106, 107, 195 numaralı EGO otobüsleriyle önce Etiler Ordu Evi ardından numaralı EGO otobüsü ile Altınpark durağında olacaksınız.

erzurum-3-001.jpg

  • Keçiören bölgesindeyseniz Kuyubaşı, Dutluk, Mecidiye ve Belediye duraklarına yakınsanız Metro ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Keçiören-Atatürk Kültür Merkezi metrosuna binmeniz gerekmektedir.
  • Etlik bölgesindeyseniz 203, 204, 253, 261, 263, 266, 267, 284, 286 numaralı EGO otobüsleriyle önce Mevkii durağı ardından 114, 185, 408, 438, 439, 440, 441, 443, 474, 485, 487, 492 numaralı EGO otobüsleri ile Altınpark durağına erişebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.