En başarılı belediye başkanları belirlendi: Ödül töreni Kayseri’de

En başarılı belediye başkanları belirlendi: Ödül töreni Kayseri’de

Kent & Başkan Dergisi'nin her yıl düzenlediği ve tüm Türkiye'yi kapsayan çevrimiçi anket sonucunda Türkiye'nin en başarılı belediye başkanları belirlendi. Ödül töreni geniş bir katılımla 3 Kasım 2023'te Kayseri, Radisson Blu Otel'de gerçekleşecek.

Düzenlenen çevrimiçi ankete, belediye başkanlarının yönettiği şehirlerde yaşayan vatandaşlar oy verdi. Verilen oylar sonucunda ödüle layık görülen belediye başkanları ve Türk Belediyeciliği ’nin gelişmesi için çalışan önemli isimler, ‘Kent & Başkan 2023 Ödül Töreni’nde, Kayseri’de bir araya gelecek.

belediye-2.jpg

5 YILLIK BİR DEĞERLENDİRME OLACAK

En iyi belediye başkanının kendi şehrinde yaşayan vatandaşa sorarak seçilmesi, vatandaşın yönetimde söz sahibi olduğu anlamına geliyor. Geçen 5 yıllık maratonun son düzlüğüne doğru yaklaşırken belediye başkanlarının bu süreci son kez değerlendirmesi ve kendi çalışmalarını anlatacak olması, ödül törenini daha anlamlı hale getirecek. Ayrıca belediye başkanların ankette aldığı oylar (vatandaşın desteği ve beğenisi) kalkınmada ve şehrin refahında gelinen son noktayı belirlemede yol gösterici olacak.

belediye-3.jpg

HALKIN İHTİYAÇ VE BEKLENTİLERİNİ ÖLÇÜYOR

Kent&Başkan Dergisi yaptığı çalışmalarla, Türkiye Belediyeciliği ‘nin gelişimine ve değişimine katkı sağlayarak belediye ve halk arasında uzun yıllar arabuluculuk edeceğe benziyor. Geçmiş yıllarda düzenlediği anketlerle başarısını kanıtlayan dergi ayrıca halkın ihtiyaç ve beklentilerini doğrudan doğruya ölçmüş, önümüzdeki dönem yerel seçimlerinin de bir provasını gerçekleştirmiş oldu.

belediye-4-001.jpg

OYLAR NASIL DEĞERLENDİRİLDİ

Verilen oylar, büyükşehir, il, büyükşehir ilçe, ilçe ve belde belediyelerini ayrı ayrı değerlendirildi. Alınan oylar değerlendirilirken kent nüfusu en önemli belirleyici ölçüt oldu. Bir başka ifadeyle alınan oyların nüfusa oranı dikkate alındı. Belediye başkanlarının vatandaşın onayı ile seçilmiş olmaları insanların belediyecilik bağlamında memnuniyetlerinin bir nişanı olacak.

MİKAİL KARAMAN / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.