Emekli ağır ceza hakimi Ankara’da köpek saldırısına uğradı

Emekli ağır ceza hakimi Ankara’da köpek saldırısına uğradı

Emekli ağır ceza Hakimi Avukat Mehmet Güven Ankara’da başıboş köpek saldırısına uğradı. Saldırının ardından yaralanan Güven, Hacettepe hastanesinde tedavi altına alındı.

Ankara’da bitmek bilmeyen başıboş köpek sorunu gün geçtikçe artıyor. Sokak köpekleri halk sağlığını tehdit etmeye devam ediyor.

Halihazırda avukat ve aynı zamanda emekli ağır ceza hakimi olan Mehmet Güven, Ankara’nın Çankaya ilçesinde yoldan geçen bir köpeğin saldırısına uğradı. Köpeğin sebepsiz yere saldırması sonucu yere düşerek yaralandı.

Mehmet Güven dün öğle saatlerinde lisede okuyan kızını okuldan almaya gitti. O sırada Maltepe Vergi Dairesi’nin önünde arabasına binmek için ilerlediği esnada köpek saldırısına uğradı. Sebepsiz yere saldıran köpeğin üzerine atlaması sonucu yere düştü ve eli kırıldı. Hacettepe Hastanesi’ne giden Mehmet Güven ‘in kolu alçıya alındı.

Güven, Maltepe Vergi Dairesi kamera kayıtlarında saldırı anının net bir şekilde görüldüğünü ifade ediyor.

guven-mehmet.jpg

‘’ISIRMADAN BİR ŞEY YAPAMAYIZ’’

Çankaya Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi ‘ne konuyu ileten Güven ‘’ Orada bulunan tüm köpeklerin aşılı olduğunu söylediler. Isırma olmadığı için bir şey yapamayacaklarını belirttiler. İlla ısırma olması mı gerekiyor. Düştüm elim kırıldı, daha ne olması gerekiyordu. ‘’ şeklinde konuştu.

Ayrıca Güven, ‘’Büyükşehir Belediyesi hayvanseverlerin tepkisiyle karşılaştıklarını söyledi. Onlar hayvansever ama insan sever değiller. Bu sorun gittikçe büyüyor.‘’ dedi.

Avukat Güven ‘’Eşimle birlikte bu konunun takipçisi olacağız.‘’ dedi. Çankaya Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi’ni savcılığa şikayet edeceklerini belirtti.

Mehmet Güven’in kendisi gibi avukat olan eşi Ülkü Gök Güven savcılığa suç duyurusunda bulundu.

SOKAK KÖPEKLERİ TOPLATILSIN VE HAYVAN BARINAKLARINA GÖTÜRÜLSÜN

Avukat Mehmet Güven son zamanlarda başıboş gezen sokak hayvanlarının insanların hayatını ciddi şekilde tehdit ettiğini ve bu konuda acilen bir çözüm getirilmesi gerektiğini belirtti.

Güven, ‘’Sokak köpekleri toplatılsın ve hayvanseverler hayvan barınaklarına gidip baksınlar. Onların yeri sokak değil barınaklardır.‘’ şeklinde konuştu.

Önlem alınmazsa özellikle çocuklar olmak üzere herkes tehlike altında olduğunu söyleyen Güven, ‘’Benim başıma gelen küçücük masum bir yavrunun da başına gelebilirdi. Hala gelmeyeceği ne malum.‘’ dedi.

‘’BELEDİYE BAŞKANI OLURSAM BİR TANE SOKAK KÖPEĞİ BIRAKMAYACAĞIM‘’

Önümüzdeki dönem yapılacak olan mahalli idareler seçiminde Belediye Başkanı Adayı olacağını söyleyen Mehmet Güven ‘’ Ben eğer Belediye Başkanı seçilirsem buradan Kızılcahamam halkına söz veriyorum, ilçede ve tüm mahallelerinde bir tane sokak köpeği bırakmayacağım. Herkesin içi rahat olsun. Hepsini barınaklara toplatacağım, halk sokakta eskisi gibi rahat dolaşacak ‘’ dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum