Elmadağ köylerinde başlatılan doğalgaz çalışmaları sonuca bağlanmadı

Elmadağ köylerinde başlatılan doğalgaz çalışmaları sonuca bağlanmadı

Elmadağ köylerinde “bir hayal daha gerçek oldu” sloganıyla başlatılan doğalgaz çalışması, bazı vatandaşları hayal kırıklığına uğrattı.

İki ay önce Elmadağ Belediyesi ve Başkentgaz tarafından başlatılan doğalgaz hattı çalışmalarındaki birtakım problemler Karacahasan Köyü’ndeki bazı vatandaşları hayal kırıklığına uğrattı. Başkentgaz yetkililerinin 20 yıldır o köyde yaşayan ve devletin her türlü hizmetinden faydalanan köylülere kadastro yol sorunu bahane ederek evlere doğalgaz hattı çekmediği ortaya çıktı. Kapılarının önünden geçen doğalgaz hattına 20 metre uzaklıkta olmalarına rağmen hizmet alamamak vatandaşların tepkisine neden oldu.

YOL YÜZÜNDEN DOĞALGAZ ALAMIYORUZ

Evinin doğalgaz hattının yakınında olduğunu söyleyen Zekeriya Alkaç, ‘’Ben hayvancılık işleri ile uğraşıyorum. Sütçülük yapıyorum. Mandıra yapı ruhsatı alarak bu işe başladım. Bana mandıra yapı ruhsatını veren belediye ama Başkent Doğalgaz yetkilileri önüme engel koyuyor. Doğalgaz hattı ile evimizin mesafesi çok yakın. Yol kadastrolu olduğu halde doğalgaz hattı yapılması için bir yanıt alamıyorum. Ben bu köyde 20 yıl devletten hizmet almışım. Asfaltımız var, altından geçen su şebekesi, elektrik şebekesi var. Buradaki yol sorunu karşımıza çıkıyor.

Yaklaşık 5 yıl önce komşularımızla toplanıp dilekçe verdik. Mahkeme kararıyla parsel sahiplerine ücretlerini ödedik. Doğalgaz hattı için başvurduğumuzda sorumlu olan Başkentgaz şirket yolun kadastrolu olmadığını iddia ediyor. Köylü milletin efendisidir derler. Köylüye karşı bu zulüm neden. Beş yıl önce hallettiğimiz sorunlar neden tekrar ortaya çıkıyor. Benim hayatımda başka sıkıntılarım yokmuş gibi bir de bu işlerle uğraşıyorum. Tek isteğimiz hakkımız olan doğalgaz hattından faydalanmak. Bir kez daha gazeteniz aracılığı ile yetkililere sesleniyorum. Sorunlarımızın çözülmesini gerek Ankara Büyükşehir gerek Elmadağ belediyelerimizden arz ediyoruz’’ diyerek sorunlarının çözümünü talep etti.

1.png

İZİN ÇIKALI BEŞ YIL OLDU

Benze sorunları yaşadığını ve mağdur olduğunu dile getiren Mehmet Poyraz ‘’Doğalgaz aboneliği için başvurumuzu yaptık gel gör ki Başkent Gaz yetkilileri bize doğalgaz hattı çekemeyeceklerini sorunlarını Elmadağ Belediye’sinin çözmesi gerektiğini söylüyorlar. Yıllardır devletimizin ve belediyemizin her türlü hizmetlerinden faydalanırken Başkentgaz’ın bizleri mağdur etmesi anlaşılır değil. Doğalgazla ilgilenen şirket ve belediyenin birbirlerinden haberleri yok. Yaklaşık 5 yıl önce komşularımızla toplanıp dilekçe verdik. Mahkeme kararıyla mal sahiplerine parselleri için ücretlerini de ödedik. Buradan geçen yolu kullanma hakkına sahibiz. Çünkü yolu kadastrolu olarak kullanma hakkı elde ettik. İmar planı yapıldı. Elektrik, su faturalarımızı gününü geçirmeden ödüyoruz. Devletimize karşı sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz. Taleplerimizi yineliyoruz ve doğalgaz kullanma hakkımızı talep ediyoruz’’ şeklinde konuştu.

2.png

BİZ DE BU ÜLKENİN VATANDAŞIYIZ

Selman Börklüce ise konuyla alakalı sorunlarını şu şekilde dile getirdi: ‘’Komşularımızla Başkentgaz’a doğalgaz aboneliği başvurunuzu yaptık usulünce dilekçelerimizi verdik. Başkentgaz sistemin geçeceği yolun kadastrolu olmadığını söylüyor. Yolumuzun görünmediğini iddia ediyorlar. Elmadağ Belediyesi imar Müdürlüğü yetkililerinin çözmesi gereğinin söylüyorlar. Elmadağ Belediyesi başkanımız Adem Barış Aşkın’dan ve Başkentgaz genel müdürü Asım Yüksel den sorunumuza bir an önce bir çare bulmasını talep ediyorum. Evimin yirmi metre önünden geçen doğalgaz hattından faydalanamıyorum. Vergilerimizi ödemişiz, faturalarımızı bir gün bile geçirmeden gidip yatırmışız.

4.png

Bütün alt yapı başken çalışmaları ve elektrik hizmetlerinden yararlanırken bizim yan komşum doğalgaz hattı varken bize doğalgaz hattı neden sağlanmıyor. Buraya gelip görsünler. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz.’’

Köy sakinlerinden Gazi Bozkurt’ta aynı sorunları yaşadığını söyleyerek, doğalgaz hattı evime 20 metre ama Baskentgaz yetkilileri benim yolumda sistemde gözükmediği gerekçesiyle bizlere zorluk çıkarmaktadır. Bir an evvel doğalgaz ile ilgili problemin çözülerek, evlerimize doğalgaz hattının çekilmesini istiyorum. Bu konuda Ankara Büyükşehir Belediyesi başkanımız Mansur Yavaş ve Elmadağ Belediye Başkanımız Adem Barış Aşkın’dan bizlere yardımcı olmalarını talep ediyoruz’’ dedi.

Mikail Karaman/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.