Dolmuş otobüs ve taksi ücretleri arttı: Esnafın yüzü güldü

Dolmuş otobüs ve taksi ücretleri arttı: Esnafın yüzü güldü

Akaryakıta gelen zamların ardından Ankara’da dolmuş, otobüs ve taksi ücretleri de arttı. Pazartesi gününden itibaren geçerli olacak zamlı tarifeler vatandaşı üzerken, esnafı mutlu etti. Esnaf uygulanacak zam ile zarar etmekten kurtulacaklarını söyledi.

Başta akaryakıt olmak üzere birçok kaleme gelen ÖTV zammı toplu taşıma tarifelerine de yansıdı. Belediye kaynaklarınca yapılan açıklamaya göre, Ankara’da toplu taşımaya yüzde 57 zam geldi. Ego otobüslerinde tam bilet 9,5 TL’den 15 TL’ye indirimli bilette 4 TL’den 7,5 TL’ye yükseldi. Dolmuşlarda ise öğrenci 10 TL, tam 17 TL, uzak mesafe ise 20 TL oldu. Taksi esnafı ise yüzde 30 ile yüzde 40 arası zam bekliyor. Toplu taşımada Pazartesi günü uygulanacak zamlı tarifeleri esnafa sorduk. Dolmuş, otobüs ve taksilere uygulanacak zam ile toplu taşıma esnafı zarar etmekten kurtulacaklarını söyledi.

basliksiz-1-002.jpg

ANLAYIŞLA KARŞILANACAĞINI UMUYORUM

Taksi şoförü Nurullah Dinçer, “Akaryakıt, yedek parça gibi taksici esnafının kullandığı malzemelere gelen zamlardan dolayı taksici esnafı olarak bizlerde zam bekliyoruz. Ortalama yüzde 30 ile yüzde 40 arası zam bekliyoruz. Bu zamların bizim işlerimizi azaltacağını zannetmiyorum. Zaten taksi müşterisi şuanda piyasanın durumunu biliyor. Anlayışla karşılayacaklarını umuyorum” ifadelerini kullandı.

ara-004.jpg

BİRÇOK KALEME ZAM GELDİ

Gazetemize konuşan Denizciler dolmuş durağı sorumlusu Mehmet Süzer ise, “ÖTV zamlarından sonra mazota gelen zam ile dolmuşçu esnafı her gün zarara girmeye başladı. Çünkü zamlar sadece akaryakıt zamları ile kalmadı. Yıkamadan, yedek parçaya, işçi maaşları, sigortası ve kendi Bağ- Kurlarımız olmak üzere birçok kaleme zam geldi. Bundan dolayı da zam talebinde bulunduk. Gelen zamlar zarar yapmadan para kazanmamızı sağlayacak. Dolmuş şoförleri olarak belediyeden zam talebimiz oldu. Toplu taşımaya zam UMEKE’nin kararı ile geliyor. Verilen zamlar uzun süre boyunca aynı kalıyor” dedi.

Faruk Gökyurt/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum