Doğu Anadolu Ankara’ya taşınıyor: 18 Ekim'de başlıyor

Doğu Anadolu Ankara’ya taşınıyor: 18 Ekim'de başlıyor

Kars, Ardahan, Iğdır Dernekler Federasyonu öncülüğünde düzlenecek olan ‘Kars, Ardahan, Iğdır Tanıtım Günleri” 18 Ekim tarihinde Ankara Keçiören Kalaba Meydanı’nda başlayacak. Yöresel ürünlerin tanıtılacağı tanıtım günlerinde yerel sanatçılar sahne alacak.

Kars, Ardahan, Iğdır Dernekler Federasyonu tarafından bu yıl 7’ncisi düzlenecek olan ‘Kars, Ardahan, Iğdır Tanıtım Günleri” Ankara Keçiören Kalaba Meydanı’nda başlayacak. 18 Ekim tarihinde açılışı yapılacak olan Tanıtım Günleri 22 Ekim tarihîne kadar devam edecek. Tanıtım günleri kapsamında 3 ilin yöresel ürünleri, sanatçıları ve yazarları Ankaralılarla buluşacak.

YOĞUN KATILIM BEKLENİYOR

Tanıtım günleri kapsamında 3 ilin yöresel ürünleri, sanatçıları ve yazarları Ankaralılarla buluşacak. Etkinlikte sürpriz çekilişlerde olacak. “Güneşin ilk doğduğu topraklar” sloganı ile gerçekleştirilen etkinliğe yoğun katılım bekleniyor. Tanıtım günleri kapsamında halk oyunları ekibi; Kafkas oyunları, bar, halay gösterisi sergilenecek. Bunun yanı sıra meşhur Kars Kazlarını yer alacağı Kaz güzellik yarışması olacak. Sarıkamış Şehitleri için mevlid okutulması ve Ebul Hasan Harakani Hazretleri ile ilgili bir sunum yapılacak.

f8htrpiw4aazmgt.jpg

DOĞU ANADOLU, ANKARA’DA TANITILACAK

Tanıtım Günleri hakkında bilgi veren KAIFED Genel Başkanı Dr. Erdoğan Yıldırım, Başkan Yıldırım, “Kars, Ardahan, Iğdır’ın özelliklerini, güzelliklerini, yayla, inanç, kış ve yaz turizmini bölgedeki tarihi Ankara’da yaşayan tüm hemşeri gruplarına anlatma ve gösterme şansı bulacağımız tanıtım günlerinde bunların hepsini bir arada insanlarımıza sunuyoruz. Burada bölgedeki esnafımızın imal ettiği kaşar, çeçil, kaz, bal, gravyer başta olmak üzere yöresel ürünlerin tanıtılması, ikramı ve satışının yapılacağı bir fuar ve tanıtım organizasyonu olacak. Kafkaslara açılan kapımız serhat illerimiz olan Kars, Ardahan ve Iğdır’ın yiğitleri olan, sınırı bekleyen bizler her zaman hem illerimiz hem de Türkiye’nin birliği ve beraberliği için üstümüze düşen ne varsa gövdemizi göstermeye hazırız” şeklinde konuştu.

KEÇİÖREN KALABA MEYDANI OTOBÜS SEFERLERİ

Ankara Keçiören Kalaba Meydanı’nda yapılacak olan Kars, Ardahan ve Iğdır illerinin birbirinden farklı eşsiz değerlerinin tanıtılacağı etkinliğe gitmek için kullanabileceğiniz otobüs seferleri şu şekilde;

252: Atapark - Kuşcağız - Ulus - Kızılay – Bakanlıklar

411-7: Aktepe – Yüzüncüyıl

415: Aktepe

415-6: Aktepe - Yeşiltepe - Ulus - 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı

418: Aktepe - Bursa Cd. - 431. Cd. - Ulus - 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı

419: Aktepe - İskitler - Emniyet Sarayı - AŞTİ - Çukurambar - Yüzüncüyıl

421-7: Keçiören Gazino – Bakanlık

427: Subayevleri - Ulus - 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı

427-7: Subayevleri

464: Subayevleri - Ulus - Emek - Bahçelievler

479: Uyanış - Pınarbaşı - İskitler - Emniyet Sarayı - AŞTİ - Beştepe

480: Uyanış - İvedik Metro İstasyonu

481: Uyanış - Asfalt - 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı - Balgat - Ceyhun A.K.C

481-6: Uyanış - Asfalt - 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı - Balgat

482-6: Uyanış - Hacıkadın - Ulus - 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı

482-7: Bademlik - Hacıkadın - Yüzüncüyıl - ÖDTÜ

726: Adliye Servisi

Rüveyda Aslıipek / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.