Çetnik selamı nedir? Çetnik selamı kimler tarafından kullanılır?

Çetnik selamı nedir? Çetnik selamı kimler tarafından kullanılır?

Fenerbahçe’de forma giyen Dusan Tadic’in verdiği “Çetnik selamı” gündem ve tartışma konusu oldu. İnsanlar Tadic’in verdiği selamı merak etti ve araştırmaya koyuldu. Peki, Çetnik selamı nedir? Çetnik selamı kimler tarafından kullanılır?

Fenerbahçe’de ter döken Dusan Tadic, Sırp tenisçi Djonkovic’in şampiyonluğunu “Çetnik selamı” vererek kutladı. Bu hareketin ardından spor dünyası çalkalandı.

haber1-003.jpg

Tartışmaların odağındaki Sıp topçu Tadic, “Bizden korktukları için bir şeyler bulmaya çalışıyorlar, Dzeko ve ben tamamen şampiyonluğa konsantre olmuş durumdayız. Aramızı bozamazlar” değerlendirmesinde bulundu.

haber2-003.jpg

İnsanlar, gündem olan hareketin ardından “Çetnik selamı”nı araştırmaya başladı. Peki, Çetnik selamı nedir? Çetnik selamı kimler tarafından kullanılır?

haber3-003.jpg

ÇETNİK SELAMI NEDİR?

Çetnik selamı, II. Dünya Savaşı sırasında Yugoslav Partizanları ile çatışan Sırp milliyetçi hareketi Çetnikler tarafından kullanılan bir selam şeklidir. Bu selam, Sırp milliyetçiliğini ve Çetnik hareketini sembolize eder. Selamın Birleşik Krallık'ta William Walker tarafından ortaya atılan bir teorisi olduğunu da ayrıca belirtmekte fayda var.

Çetnik selamı, tarih boyunca tartışmalara yol açmış ve farklı yorumlara tabi tutulmuştur. Bu selam hareketi, genellikle Sırp milliyetçileri tarafından kullanılan bir sembol olarak kabul edilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.