Büyük iddia: “İsrail bir hastaneye daha saldıracak”

Büyük iddia: “İsrail bir hastaneye daha saldıracak”

İsrail’in dün akşam saatlerinde Gazze’de bir hastaneye attığı bomba sonucu bombardımanlarda yaralanarak tedavi altında olan yüzlerce sivilin öldürülmesinin dünyadaki yankıları sürerken ortaya bir iddia atıldı.

İsrail, 7 Ekim’den bu yana sivil katliamına devam ediyor. Dün akşam saatlerinde yine İsrail saldırılarında yaralanan ve hastanede tedavi gören insanların üzerine bomba atılması sonucu 500’den fazla kişi yaşamını yitirmişti. Hastaneye yapılan bombalı saldırı sonrası İsrail kanadından önce yalanlama açıklaması gelse de, saatlerin ilerlemesi ile gerçek gün yüzüne çıktı. İsrail İçişleri Bakanı Moshe Arbel, ‘Esirler bırakılmadığı müddetçe Gazze’ye yardım değil bombalar gelecek’ dedi. Hastane saldırısına dünyadan tepkiler yağarken ortaya yeni bir iddia daha atıldı. İsrail’in Gazze’de yine bir hastaneye saldırı planı içerisinde olduğu söylenildi. İddialara göre Gazze merkezli Kuveyt Hastanesi’ne İsrail ordusu tarafından tahliye talimatı verildiği söylenildi.

israil-2.jpg

DÜNYA AYAĞA KALKTI

İsrail’in Gazze’deki bir hastaneye attığı bomba sonucu en az 500 kişinin öldüğü söylenildi. İsrail’in bu eylemi sonrasında dünya liderleri ve çeşitli kurumlar saldırıya büyük tepki gösterdi. Birleşmiş Milletler, İsrail’in bu saldırı ile ilgili "Okullar, hastaneler hedef değildir. Siviller ve sağlık tesislerine yönelik saldırılara son verilmeli" dedi. Dünya devleti liderlerinin tepkisinin yanı sıra dünyadaki pek çok önemli kurum da saldırıyı kınayarak tepki gösterdi. UNICEF, Dünya Sağlık Örgütü ve Avrupa Birliği bu kurumların başında geldi.

israil-3-001.jpg

LİDERLERDEN BAŞSAĞLIĞI

İsrail’in Gazze’deki yaralı sivillerin bulunduğu hastaneyi bombalamasının üzerine açıklama yapan liderler saldırıyı kınarken, ölenler için başsağlığı mesajı yayınladı. ABD Başkanı Joe Biden, başsağlığı mesajı paylaşan liderlerin başında geldi. Kanada Başbakanı Justin Trudeau da, "Gazze'den gelen haberler korkunç, yıkıcı ve kabul edilemez, hastaneye saldırmak yasa dışıdır" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu saldırıların artık kabul edilemez olduğunu dile getiren bir paylaşım yaptı.

israil-4-001.jpg

YİNE BİR HASTANEYE SALDIRACAKLAR İDDİASI

Dün hastaneye bomba atarak yüzlerce sivilin ölmesine neden olan İsrail’in, bugün yine bir hastaneye saldıracağı iddia edildi. Sosyal Medya platformu X’te yer alan iddiaya göre Gazze’nin merkezinde bulunan Kuveyt Hastanesi’nin İsrail askerleri tarafından tahliye edilmesi talimatı geldiği iddia edildi. Hastanede çalışanların buna tepki gösterdiği ve hastaneyi terk etmeyeceklerini söylediği de bir başka iddia olarak göze çarptı. Hastanede görevli doktorların tahliye talimatına karşı durduğu anlar ise sosyal medya da paylaşıldı. İşte o görüntüler:

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.