Boykotlar slogana dönüştü: "Katil Starbucks Türkiye'den defol"

Boykotlar slogana dönüştü: "Katil Starbucks Türkiye'den defol"

Daha önce yaptığı açıklama ile İsrail’i desteklediklerini duyuran dünyaca ünlü marka Starbucks, Türkiye’deki vatandaşlar tarafından boykot edilmeye devam ediyor. Dün de Konya’da toplanan kalabalık, Starbucks’ın Türkiye’den gitmesi için slogan attı.

7 Ekim’de Hamas’ın silahlı kanadı el-Kassam Tugayı’nın İsrail’e karşı gerçekleştirdiği operasyonun ardından İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları artarak devam etti. Geçen 20 günlük sürede İsrail Devleti tarafından Gazze’ye atılan bombalarda binlerce sivil hayatını kaybetti. Elektrik, su ve doğal gaz gibi temel yaşam maddeleri kesilerek Gazze hayalet bir şehre dönüştürüldü. Dünya bu olaylara karşılık ayağa kalkarken bazı ünlü dev markalar İsrail’e destek açıklamaları yaptı. Bunlardan biri ise Starbucks Kahve zinciri idi.

starbucks-1.jpg

Türkiye’deki İsrail ürünlerine boykot devam ederken, Starbucks’un yaptığı bu açıklama son damlanın damlamasına neden oldu. Türkiye’nin hemen her şehrinde bir araya toplanan kalabalık gruplar, Starbucks’un Türkiye’den gitmesi için sloganlar attı. Dün de Konya’da toplanan bir grup, “Katil Starbucks Türkiye’den defol’ diye haykırdı. Olaylar yaşanmaya devam ederken, vatandaşlar tarafından Türkiye’de kaç tane Starbucks şubesi olduğu merak edildi. İşte Türkiye’deki şehirler ve Starbucks kafe sayıları:

starbucks-2.jpg

“KATİL STARBUCKS TÜRKİYE’DEN DEFOL” DİYE BAĞIRDILAR

Dünyaca ünlü dev kahve zinciri Starbucks, İsrail’e karşı destek açıklamasıyla Türkiye’de yoğun eleştiri almaya devam ediyor. Daha önce Starbucks’a karşı yapılan eylemlere bir yenisi de Konya’dan geldi. Konya’nın Selçuklu ilçesinin Bosna Hersek Mahallesi’nde bir araya gelen kalabalık grup, Starbucks şubesinin de bulunduğu alanda “Katil Starbucks Türkiye’den defol’ diye haykırdı.

İşte o görüntüler:

TÜRKİYE’DE 663 ADET STARBUCKS VAR

1971 yılında ABD’de kurulan ve zaman içerisinde almış oldukları ortaklıklarla büyüyen Starbucks, bugün dünyanın en büyük kahve zinciri haline geldi. Dünyanın dört bir yanında şubesi bulunan Starbucks, İsrail’e verdiği destek mesajlarıyla Türkiye’deki vatandaşlar tarafından tepki görmeye başladı. Hemen her şehirdeki Starbucks eylemleri, akıllara Türkiye’de kaç tane Starbucks var sorusunu getirdi.

starbucks-3.jpg

Starbucks, Türkiye’ye ilk olarak 2003 yılında geldi. İstanbul’daki Bağdat Caddesi’ne açılan Starbucks kahve dükkânı, Türkiye’de önemli bir alışkanlığın ilk adımı oldu. Geçen 20 yıllık süreç içerisinde Türkiye’deki Starbucks sayısı da çoğaldı. 2023 yılının mayıs ayı verilerine göre Türkiye’de şu anda toplam 663 adet Starbucks olduğu bildirildi. 2003 yılında İstanbul’da başlayan furya, günümüzde Türkiye’deki 56 şehre yayıldı. İşte şehir şehir Starbucks sayıları:

ADANA: 18

AFYONKARAHİSAR: 5

ANKARA: 79

ANTALYA: 30

AYDIN: 9

BALIKESİR: 10

BİLECİK: 2

BOLU: 2

BURSA: 31

ÇANAKKALE: 5

ÇORUM: 1

DENİZLİ: 4

DİYARBAKIR: 5

EDİRNE: 3

ELAZIĞ: 2

ERZURUM: 1

ESKİŞEHİR: 10

GAZİANTEP: 7

GİRESUN: 1

HATAY: 3

ISPARTA: 3

MERSİN: 11

İSTANBUL: 289

İZMİR: 56

KASTAMONU: 1

KAYSERİ: 5

KIRKLARELİ: 3

KONYA: 8

KÜTAHYA: 2

MALATYA: 1

MANİSA: 4

KAHRAMANMARAŞ: 2

MARDİN: 1

MUĞLA: 18

NEVŞEHİR: 1

NİĞDE: 1

ORDU: 1

RİZE: 1

SAKARYA: 6

SAMSUN: 4

SİİRT: 1

SİVAS: 4

TEKİRDAĞ: 5

TOKAT: 1

ŞANLIURFA: 2

UŞAK: 1

YOZGAT: 1

ZONGULDAK: 2

AKSARAK: 2

KARAMAN: 1

KIRIKKALE: 2

BATMAN: 2

OSMANİYE: 1

DÜZCE: 1

İZMİT: 14

KOCAELİ: 3

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.