Başkent yeşil alana doymuyor: ABB Lodumlu Rekreasyon Alanı’nı açıyor

Başkent yeşil alana doymuyor: ABB Lodumlu Rekreasyon Alanı’nı açıyor

Başkent yarın yeni bir rekreasyon alanına kavuşuyor. Son dönemde yeşil alan ve sosyal aktivite alanında yenilikçi adımlar atan Ankara Büyükşehir Belediyesi, Lodumlu Rekreasyon Alanı’nı açıyor.

Beytepe Mahallesi'nde gerçekleşecek olan 22 yeni parkın ve Lodumlu Rekreasyon Alanı'nın açılış töreni 15 Ekim Pazar (yarın) olarak duyuruldu. Tüm vatandaşların katılım sağlayabileceği açılış töreni çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak. Etkinlikler saat 14.00’da, açılış töreni ise saat 16'da başlayacak.

lodum-1.jpg

HER YAŞA HİTAP EDİYOR

Her yaştan vatandaşa hitap edecek şekilde tasarlanan rekreasyon alanında; çay bahçesi, kreş, emekliler lokali, yönetim binası, büfe, WC, kuru dere, çocuk oyun alanı, 795 metrelik bisiklet yolu, fitnes alanı, koşu yolu, spor alanları, masa tenisi, RC pisti, bisiklet ve modüler kaykay parkuru da bulunuyor. 750 bin metrekarelik bir alanın açılışının yapılacağı törende çeşitli etkinlik düzenlenecek.

lodum-2.jpg

AĞAÇLANDIRMA ALANLARI DİKKAT ÇEKİYOR

94 bin metrekaresinin yeşil alandan oluşan parkın yamaç bitki örtüsü, toprak erozyonunun da önlenmesi amacıyla ağırlıklı olarak ibreli ağaç ve çalı türleri tercih edildi. Parka 2 bin 200 adet ibreli ağaç, 2 bin 274 adet yapraklı ağaç, 5 bin 858 adet de çalı türü ağaç dikilecek. Ayrıca parkta; vatandaşların aileleriyle birlikte vakit geçirebilecekleri 27 metrekarelik 24 adet çardak, 10 adet pergola ve birçok sayıda bank bulunacak.

lodum-3-001.jpg

AÇILIŞA ÖZEL RİNG

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen tören için ulaşım kolaylığı sunulacak. Koru Metro İstasyonu ve açılış töreninin gerçekleşeceği Lodumlu Rekreasyon Alanı'na ring servisleri düzenlenecek.

lodum-5-001.jpg

Etkinliğin başlangıcında ve bitiminde olacak ring seferleri, Koru Metro İstasyonu'ndan saat 13 itibariyle, etkinlik alanından ise saat 18 itibariyle hareket edecek.

Açılış töreni ve etkinliklerin düzenleneceği yerin açık adresi ise şöyle: Beytepe Mahallesi Kanuni Sultan Süleyman Bulvarı No:4

Mikail Karaman / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.