Basit bir rampa yeterdi: Engelli vatandaş nasıl çıkacak?

Basit bir rampa yeterdi: Engelli vatandaş nasıl çıkacak?

Yenimahalle-Şentepe Teleferiği’nin yakınındaki TRT Seyir Durağı girişine engelli rampası yapılması isteniyor. Bölge sakinleri, Engelli vatandaşların basamakları çıkmakta çok zorlandığına dikkat çekiyor.

Açıldığı günden beri günlük binlerce vatandaşın kullandığı ve şehir içi ulaşımı kolaylaştıran Yenimahalle- Şentepe Teleferiği, özellikle okulların açılması ile bölge halkının ulaşım tercihi olmaya devam ediyor. Teleferik hattının duraklarından birisi olan Ergenekon Mahallesi’nde yer alan TRT Seyir Durağının basamaklı girişi ise yürüme ve görme engelli vatandaşlar için sorun çıkarıyor. Geçtiğimiz günlerde objektiflerimize yansıyan tekerlekli sandalye kullanan bir vatandaşımızın yaşadığı zor anlar Teleferik girişine Büyükşehir Belediyesi tarafından engelli rampasının yapılması gerektiğini bir kez daha gösterdi.

basliksiz-1-005.jpg

BASİT BİR RAMPA İŞ GÖRÜR

Yenimahalle- Şentepe Teleferik hattını kullanan engelli vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi’nden TRT Seyir durağında bulunan basamaklı girişine engelli rampası yapılmasını istiyor. Gazetemize konuşan vatandaşlar, “Engelsiz ve kesintisiz bir ulaşım için teleferik durağının basamaklı girişine yapılabilecek basit bir rampa işimizi görür. Daha önce burada kullandığımız bir engelli rampası vardı. Asfalt çalışması ve çevre düzenlemeleri ile kaldırılan rampa tekrardan yerine konulmadı. Biz vatandaşlar olarak bu durağa tekrardan küçük bir engelli rampası konulmasını talep ediyoruz. Durağın basamaklı girişi ulaşımımızı etkiliyor. Tekerlekli engelli araçları ile basamaklardan inemediğimiz için durağın etrafını dolaşarak en alçak yerden kaldırıma ya da yola çıkmaya çalışıyoruz” dedi.

ara-002.jpg

YAŞLI VATANDAŞLARDA ZORLANIYOR

Günün her saatinde her yaştan vatandaşın kullandığı teleferikte semt pazarlarına yakınlığından ve alışveriş güzergâhlarında bulunduğu için özellikle yaşlı vatandaşlarda Pazar arabası gibi araçlarla geçerken zorluk yaşıyor. Yaşlıların yanı sıra bebek arabaları ile seyahat eden anneler girişte engelli rampası olmadığı için bebekleri ile ulaşımda zorluk yaşıyor. Her gün şehir içi ulaşımda binlerce vatandaşın kullandığı Yenimahalle- Şentepe Teleferik Hattını kullanan yolcular TRT Seyir Durağının girişine engelsiz bir ulaşım için rampa yapılmasını istiyor.

Faruk Gökyurt/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.