Balın faydaları saymakla bitmiyor!

Balın faydaları saymakla bitmiyor!

Bal, vücudumuz için gerekli olan birçok maddeyi içerisinde barındıran mucizevi bir gıda maddesidir. Bal yüksek besin değeri içeren çok sağlıklı ve bozulmayan bir gıda maddesidir. Peki, balın faydaları nelerdir?

Balın faydaları arasında insan sağlığı açısından önemli etkenler bulunmaktadır. Balın sağlığa faydalarının yanı sıra cilt sağlığı ve güzelliğindeki yeri de çok önemli. Doğal enerji kaynağı olarak bildiğimiz bal, aynı zamanda birçok sağlık problemini de önlemeye yardımcı oluyor. Bal bakteri barındırmadığı için doğal antibiyotik özelliği taşır, çok güçlü bir antioksidandır.

Bin derde derman olarak bilinen bal, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Kahvaltıların vazgeçilmez yiyeceği balın faydaları saymakla bitmiyor.

İşte Balın Faydaları

Hakiki çiçek balı boğaz ağrısı için en etkili besinlerden biridir. Hakiki balların öksürük ve ağrı için de etkili olduğu bilinir. Özellikle kış aylarında her sabah bir tatlı kaşığı hakiki çiçek balı yiyerek kışı daha sağlıklı geçirebilirsiniz.

Enerjiyi Arttırır

Bal, yorgunluk anlarında size en iyi gelebilecek doğal bir enerji deposudur. İçerdiği doğal şeker oranı sayesinde bal, vücuda lazım olan kaloriye kolayca ulaşmanızı sağlayacaktır

Cilde Parlaklık Verir

Yüze uygulanan bal maskeleri, B vitamini bakımından zengin olan bal sayesinde cilde parlaklık verir.

Bal cildi nemlendirirken cildin doğal bir parlaklık kazanmasına da yardımcı olur.

Sivilce ve Akneleri Azaltır

Ciltteki aşırı yağlanmaya karşı etkili olan bal, sivilce ve akne sorunlarına da birebir çözüm sağlar.

Yara İzlerini Tedavi Eder

Bal, içeriğindeki antioksidanlar sayesinde yara izlerinin tedavisinde de etkilidir. İltihapları tedavi ederek ciltteki yaraların daha hızlı iyileşmesine ve hasarlı cildin onarılmasına yardımcı olur.

Yanıkları Tedavi Eder

Bal, küçük yanık tedavilerinde de sıklıkla tercih edilen bir antioksidandır. Bakteri ve mantar öldürücü özelliği sayesinde mikrop oluşumlarını önler ve ortadan kaldırır.

Sindirime Faydalıdır

Mikropları yok edici bir etkisi bulunan bal, sindirim sistemi için de oldukça faydalı bir gıda maddesidir. Mide ve bağırsak problemleri yaşayan kişiler için en doğal çözümlerinden biri olan bal sayesinde sindiriminizi düzene sokabilirsiniz.

Kas Ağrılarını Giderir

Özellikle sporcularda meydana gelen kas ağrılarında etkili bir çözüm yöntemi olarak kullanılan balın ağrı azaltıcı bir etkisi bulunmaktadır

Doğal Tatlandırıcıdır

Birçok yiyecek ve içeceklerde şeker yerine kullanılabilir.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Balın birçok sağlık yararları arasında en etkileyici olan şey, balın bağışıklık sistemi güçlendiricisi olmasıdır.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.