Atatürk'ün "Milletin makus talihini de yendiniz" dediği komutan kimdir?

Atatürk'ün "Milletin makus talihini de yendiniz" dediği komutan kimdir?

Atatürk'ün "Milletin makus talihini de yendiniz" dediği komutan KPSS sınavının ardından merak konusu oldu. Peki, Atatürk'ün "Milletin makus talihini de yendiniz" dediği komutan kimdir?

Atatürk'ün "Milletin makus talihini de yendiniz" dediği komutanın kim olduğu Kamu Personel Seçme Sınavı'nda adaylara soruldu. Atatürk'ün "Milletin makus talihini de yendiniz" dediği komutan merak konusu oldu. Peki, Atatürk'ün "Milletin makus talihini de yendiniz" dediği komutan kimdir? İşte o komutan:

ataturkun-milletin-makus-talihini-de-yendiniz-dedigi-komutan-kimdir.webp

ATATÜRK'ÜN "MİLLETİN MAKUS TALİHİNİ DE YENDİNİZ" DEDİĞİ KOMUTAN

Atatürk'ün "Milletin makus talihini de yendiniz" dediği komutan kimdir sorusunun cevabı, İstiklal Mücadelemizin önemli dönüm noktalarından biri olan 2. İnönü Zaferi'nin içinde saklıdır. Milletin makus talihini değiştiren ve 23 Mart günü başlayıp 31 Mart'ı 1 Nisan'a bağlayan gece sona eren 2. İnönü Savaşları, Anadolu'da kurtuluşu müjdelemiştir. Zaferden sonra Millet Meclisi Başkanı Mustafa Kemal Paşa, Metristepe'de savaşı yöneten Batı Cephesi Komutanı İsmet İnönü'ye gönderdiği mesajında, ''Siz orada yalnız düşmanı değil, milletin makus talihini de yendiniz'' sözleriyle, zaferin önemi hafızalara kazınmıştır. Bu sebeple Atatürk'ün "Milletin makus talihini de yendiniz" dediği komutan İsmet İnönü'dür.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.