Aşure günü ne zaman? Aşure gecesi ne zaman 2023?

Aşure günü ne zaman? Aşure gecesi ne zaman 2023?

Muharrem ayının başlaması ile birlikte vatandaşlar, Aşure gecesi ne zaman, 2023 aşure günü ne zaman sorularının cevabını arıyor. İşte, 2023 Aşure günü ne zaman sorusunun cevabı:

Vatandaşlar tarafından merak edilen 2023 aşure günü ne zaman? Aşure gecesi ne zaman sorularının cevaplarını sizler için derledik. İşte detaylar…

AŞURE GÜNÜ NE ZAMAN?

Diyanet’in aktardığı bilgilere göre, kameri yılın ilk ayı olan Muharrem ayı başladı. Aşure gecesi Muharrem ayının 9. gününü 10. güne bağlayan gecedir. Aşure günü ise Muharrem ayının 10. günüdür. Miladi takvime göre ise, Aşure gecesi 27 Temmuz gecesi; Aşure günü ise 28 Temmuz günüdür.

MUHARREM AYI NEDİR?

Diyanet’in aktardığı bilgilere göre “Haram aylar” içinde Muharrem ayının ayrı bir yeri ve önemi bulunmaktadır. Hicri yılın ilk ayı olan Muharrem, ilâhî feyz ve bereketin, huzur ve güvenin başlangıcıdır. “Muharrem” adından da anlaşılacağı üzere, “muharrem” sözcüğü, “haram kılınmış”, “hürmete layık” anlamlarına gelmektedir. Kısacası “haram aylar” uygulamasının genel adı, anlam itibarı ile bu aya özel bir ad olarak verilmiştir. Muharrem ayı, savaşmanın haram kabul edildiği dört aydan biridir.

Bu özel uygulama, şüphesiz Muharrem ayına atfedilen önemin bir yansıması olarak düşünülmelidir.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.