Ankara’da sonbaharı yaşamanın keyfi bir başka

Ankara’da sonbaharı yaşamanın keyfi bir başka

Volkanik bir krater üzerinde bulunan Karagöl Tabiat Parkı, Ankara’da sonbaharın en güzel yaşandığı yerlerden biri. Karagöl, doğal güzellikleriyle son yıllarda doğaseverlerin sıkça ziyaret ettiği bir yer haline geldi.

Ankara’nın Çubuk ilçesi sınırları içinde yer alan Karagöl Tabiat Parkı, hem doğayla baş başa kalmak isteyenlerin hem de fotoğrafçıların uğrak mekânlarından biri olmayı sürdürüyor. Çubuk Karagöl ziyaretçilerini adeta büyülüyor. Karagöl , şehir merkezine yaklaşık 50 kilometre, Çubuk merkezine ise 30 km mesafede bulunuyor. Özellikle sonbaharda parkın etrafındaki rengarenk ağaçlar görsel bir şölen sunuyor.

Meşe, ardıç, , kavak, karaçam, sarıçam, ve ıhlamur gibi ağaçların çevrelediği göl özellikle fotoğraf çekmek isteyenler için vazgeçilmez yerlerden biri. Göl çevresindeki ormanlar aynı zamanda birçok yabani hayvan türüne ve çok sayıda kuş türüne ev sahipliği yapıyor.

Günübirlik gezilerin yanı sıra çevresindeki ormanlık alanlarda kamp yapma imkanı da sunan tabiat parkı, temiz havası ve doğasıyla şehrin gürültü ve stresinden uzaklaşmak isteyenler tarafından tercih ediliyor.

Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.