Ankara Ulus Samanpazarı’nda gelinlik fiyatları 5 yılda 5 kat arttı

Ankara Ulus Samanpazarı’nda gelinlik fiyatları 5 yılda 5 kat arttı

Ankara Ulus Samanpazarı'nda bulunan gelinlik mağazalarında sıfırdan çok ikinci el ürünler rağbet görüyor. Çiftler daha çok kiralık gelinliğe yöneliyor. Nedeni ise sıfır gelinlik fiyatlarının çok yüksek olması. Gelinlik fiyatları son 5 yılda beş kat arttı.

Ankara Ulus Samanpazarı'ndaki gelinlik mağazalarında sıfırdan çok ikinci el ürünler rağbet görüyor. Çiftler daha çok kiralık gelinliğe yöneliyor. Nedeni ise sıfır gelinlik fiyatlarının çok yüksek olması. Gelinlik fiyatları son 5 yılda beş kat artış gösterdi; bu nedenle gelin adayları kiralık gelinliklere yöneliyor.
Samanpazarı'nda gelinlik mağazaları, gelin adaylarının taleplerini karşılamak için geniş bir kiralık gelinlik seçeneği sunuyor. Son dönemde, gelinlik fiyatlarının önemli ölçüde artması nedeniyle gelin adayları kiralık gelinliklere yöneliyor. Bu durum, kiralık gelinlik talebinin artmasına yol açıyor.

abiye.jpg

KİRALIK GELİNLİĞE TALEP YOĞUN

Samanpazarı esnafından Abdullah Özkök “Tam sezonu olduğu için gelinlik, nişanlık, bindallı, abiye ve damatlık satışları yoğun” dedi ve şöyle devam etti: “Babadan gelen bu mesleği 40 yıldır yapıyoruz. 12 yıldır bu mesleğin içindeyim. Gelinlik deyince akla Samanpazarı gelir yaz sezonu olmasından dolayı talep oldukça fazla ama alım gücünün düşmesinden dolayı vatandaşlar gelinlik alımlarında zorlanıyor. Fiyatlar 5 yıl öncesine göre 5 kat arttı. 5 yıl önce 2 bin liraya sattığımız gelinlik şuanda 15 bin lira civarında satılıyor.”

Müşteriler fiyat artışlarından dolayı kiralık gelinliğe yöneldi diyen Özkök, “Kiralık gelinlikler satılık gelinliklere göre yüzde 20 oranında daha uyguna geliyor bu da talebi arttırıyor. Örneğin bir gelinliğin fiyatı 15 bin liraysa kiralık olarak 12 bin liraya alınıyor. Şuanda gelinlikler satılık olarak 5 bin liradan başlıyor ve 60 bin liraya kadar devam ediyor. Üzerindeki işlemesi ve kumaşına göre de fiyatlar değişiklik gösteriyor” şeklinde konuştu.

ozkok.jpg

DAMATLIĞIN EN UCUZU SAMANPAZARI’NDA

Damatlıkların en ucuzu Samanpazarı’nda diyen Özkök, “Damatlık fiyatları 3500 liradan başlıyor ve set halinde. Damatlık fiyatları AVM’lere göre en uygun Samanpazarı’nda satılmakta. Gelinliklerde de aynı şekilde en uygun burada bulabilirsiniz. Talep ise şuan yoğun ama bizim sezonumuz 15-20 güne kadar biter. Gelinlik sezonu Mart ayında başlayıp Ağustos ayında bitmektedir. Abiye fiyatları ise 2 bin 500 lira ile 10 bin lira arasından modeline göre değişiklik gösteriyor” dedi.

damatlik.jpg

YENİ SEZONUN EN UCUZU 30 BİN

Samanpazarı’nda gelinlik, abiye dükkanı bulunan başka bir esnaf ise fiyatların 2500 liradan başlayıp 60 bin liraya kadar çıktığını aktarırken şunları kaydetti: “Gelinlik artı bindallı fiyatları 5 bin liradan başlıyor bunlar sade modeller olmakla birlikte en çok tercih edilenler de yine bunlar. Şuan sezonun en yoğun olduğu dönem ve yeni sezon bir gelinliğin en ucuzu 30 bin.”

bindalli.jpg

SEZONUN YOĞUNLUĞU

Samanpazarı esnafı ayrıca şunları söyledi: “Gelinlik sezonunun Mart ayında başlayıp Ağustos ayında sona erdiği Samanpazarı'nda, gelinlik ve kiralık gelinlik talebi yoğundur. Gelin adayları, Ankara Ulus Samanpazarı'ndaki gelinlik mağazalarında zevklerine, tercihlerine ve bütçelerine uygun seçenekler bulma imkanına sahiptir. Ancak, gelinlik fiyatlarında yaşanan artışlar nedeniyle birçok gelin adayı kiralık gelinliklere yönelmekte ve daha ekonomik bir seçenek bulabilmektedir. Samanpazarı'ndaki gelinlik mağazaları, gelin adaylarının taleplerini karşılamak için geniş bir seçenek sunarken, kiralık gelinliklerin de avantajları göz önünde bulundurulmaktadır.”

Gamze Mine Gümüş/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.