Ankara Güdül’de 100 yıllık gelenek bu yıl da devam edecek

Ankara Güdül’de 100 yıllık gelenek bu yıl da devam edecek

Ankara Güdül’de geleneksel hale gelen Cumhuriyet Bayramı kutlamaları bu yıl da devam edecek. Güdül Çarşı Meydanı’nda kutlamalar yakılacak Sin Sin ateşi ile başlayacak.

Başkan Muzaffer Yalçın, yaptığı açıklamada ilçedeki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının 28-29 Ekim tarihlerine çarşı içerisinde düzenleneceğini belirterek tüm halkı kutlamalara davet etti.

Ankara Güdül’de 28 Ekim akşamı Sin Sin ateşinin yakılmasıyla başlayan Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında 29 Ekim akşamına kadar sürüyor. Etkinlikler her yıl renkli görüntülere sahne oluyor. Bu yıl 100’üncüsü düzenlenecek kutlamalarda Güdül, her yıl il ve ilçe dışından binlerce kişiyi ağırlıyor.

cemal1.gif

SİN SİN ATEŞİ YAKILACAK

Türkiye’de Cumhuriyetin kuruluşunun 2 gün kutlandığı tek ilçe olan Ankara Güdül her yıl Cumhuriyet Bayramında il ve ilçe dışından binlerce kişiyi ağırlıyor. Güdül’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları 28 Ekim akşamında sinsin ateşinin yakılmasıyla başlıyor. İki gün süren kutlamalarda vatandaşlar gece geç saatlere kadar eğleniyor. Vatandaşlar sinsin ateşi etrafında oyunlar oynuyor. Geleneksel olan Sinsin oyununun Türklerin Orta Asya’dan kalan bir geleneği olduğu ve Türklerin savaş stratejileri ile sahnelerinin canlandırıldığı belirtiliyor. Ateşin yeniden doğuşu simgelediği düşünülüyor. Yakılan sinsin ateşi vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor ve renkli görüntülere sahne oluyor.

cemal1.gif

“TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR”

Güdül Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın yaptığı açıklamada “Her yıl geleneksel olarak Güdül Belediyemiz tarafından düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ‘SİN SİN` programı 28-29 Ekim tarihlerinde çarşı içerisinde düzenlenecektir. Tüm halkımız davetlidir” dedi.

GÜDÜL’E NASIL GİDİLİR?

Güdül, Ankara merkeze 90 kilometre mesafede bulunuyor. İlçeye Ankara’dan özel araçları ile ulaşmak isteyen vatandaşlar Ayaş Ankara Yolu üzerinden şehirden çıktıktan sonra Ayaş- Güdül istikametinde devam ederek ilçeye ulaşabiliyor. Ankara merkezden özel araç ile ulaşım bir buçuk saat kadar sürüyor. Toplu ulaşım ile gitmek vatandaşlar ise Ulus’tan 615 numaralı EGO otobüsleri ile ilçeye ulaşım sağlayabiliyor. Toplu ulaşım kullanarak Ankara merkezden ulaşım 2 buçuk saat sürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.