Altındağlı gençler meslek buluşmasında bir araya geldi: Muhabirlerimiz deneyimlerini gençlere aktardı
Altındağ Belediyesi’ne bağlı Gültepe Orhan Gazi Gençlik Merkezi, gençlerle meslek buluşmaları başlattı. İlki gerçekleşen etkinliğe davetli olarak muhabirlerimiz Bedirhan Şahin ve Rüveyda Aslıipek katıldı.
Altındağ Belediyesi’ne bağlı Gültepe Orhan Gazi Gençlik Merkezi, gençlere hedef oluşturma noktasında yardımcı olabilmek ve geleceğe sağlam şekilde yürümelerini sağlamak amacıyla meslek buluşmaları başlattı. Etkinliğin ilki Orhan Gazi Gençlik Merkezi’nin konferans salonunda gerçekleşirken; İlk Sayfa Gazetesi muhabirleri Bedirhan Şahin ve Rüveyda Aslıipek, Altındağlı gençlerle bir araya geldi.
Gençlerin sorularına yanıtlar veren ve onların merakını gidermeye çalışan Şahin ve Aslıipek, Altındağlı gençlere hedeflerini en kısa sürede belirlemeleri ve sonraki süreçte o hedef için çalışmaları gerektiğini vurguladı. Gazetecilik mesleği ve iletişim fakülteleri hakkında da konuşan Şahin ve Aslıipek, gazetecilik mesleğini yapmak isteyen gençlere sabırlı olmaları ve hedeflerinden şaşmamaları tavsiyesinde bulundu.
“BİR AMACA BAĞLANMAYAN İNSAN, YOLUNU KAYBEDER”
Altındağ’da büyüdüğünü dile getiren ve kendisinin yolunun da Altındağ Belediyesi’nin gençlik merkezlerinden geçtiğine değinen muhabirimiz Bedirhan Şahin, gençlere yaptığı konuşmasında gazetecilik mesleğini hedeflemesinde etkili olan nedenlerden söz etti. Gençlere hedef belirlemeleri gerektiğinin üzerinde duran Şahin, “Bir amaca bağlanmayan insan, yolunu kaybeder” diyerek okumak için bir amaçlarının olması gerektiğini söyledi. Bedirhan Şahin,
“Öğretmenim vesilesi ile öğrendiğim şiir okuma becerim, gençlik merkezlerinin etkinlikleri ile büyüdü. Zamanla sahnede olmayı daha çok sevdim. İnsanlara bir şeyler anlatmak, insanlara hitap etmek hoşuma gidiyordu. Bunun için ‘benim amacım insanlara bir şeyler aktarmak olmalı’ dedim. Dolayısıyla da önce bu mesleğin eğitimini almayı sonra ise bu mesleği icra etmeyi amaçladım. Hedeflerim hala var. İnsan hiçbir evrede ‘olmuş’ değildir. Yeni hedeflerim için gayret etmeye devam ediyorum” dedi.
“EĞLENCELİ AMA ZOR BİR MESLEK”
Ankara’nın Altındağ ilçesinde doğduğunun ve Doğantepe Mahallesi’nde büyüdüğünün altını çizen muhabirimiz Rüveyda Aslıipek; kendisinin Doğantepe Gençlik Merkezi’nde pek çok etkinliğe katıldığını ve orada çeşitli eğitimler aldığını söyledi. Gazetecilik mesleği hakkında gençlere bilgiler aktaran Aslıipek, gazetecilik mesleğinin eğlenceli ama zor bir meslek olduğundan söz etti. Rüveyda Aslıipek, yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Bu mesleği yapmak isteyen biri için şunu diyebilirim ki; girişimci olmalısınız. Utangaç ve çekingen ruh haline sahip insanların bu meslekte başarılı olacağı düşüncesinde değilim. Evet, bu meslek çok eğlenceli bir meslek. Ama aynı zamanda zor da bir meslek. Karşılaşabileceğiniz olaylara karşılık küskün olmamanız ve adeta bir çılgın gibi hareket etmeniz gerekir. Çünkü sahada her şeyle karşılaşabilirsiniz. Örneğin; röportaj için gittiğim yerlerden ters tepkiler de almış biri olarak şunu diyebilirim ki kafama taksaydım, devam edemezdim.”
DİPLOMA EVET, MESLEK HAYIR
Gazeteciliğin alaylı ve okullu olarak ikiye ayrıldığından söz eden Bedirhan Şahin, iletişim fakültesini düşünecek olan gençler için yaptığı konuşmasında iletişim fakültelerinde akademik eğitim verildiğinin üzerinde durdu. İletişim fakültelerinin daha çok kuramsal anlamda ilerlediğini, bunun için mesleki eğitim anlamında geride kaldığını anlatan Şahin,
“Üniversite okumak çok güzeldi. Ancak üniversite dönemim boyunca almış olduğum eğitimin yeterli olmadığını meslek hayatına girdiğimde gördüm. Fakülteler tamamen akademik altyapı olarak çalışıyor. Yani yüksek lisans ve doktora için aday öğrenci hazırlıyor. Mesleki çalışmalar çok çok az olurken, kuramsal eğitimler ders programının fazlasını kapsıyor. Şayet iletişim fakültesi okuyacak olursanız, üniversite yıllarından itibaren mutlaka okuduğunuz illerdeki gazetelerin peşini bırakmayın. Avantajını okulunuz bittikten sonra anlayacaksınız” ifadelerini kullandı. Öte yandan iki saate yakın süren etkinlik, Altındağlı gençlerin sorduğu sorularla sona erdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.