Altındağ’da yaz sergisi: Minyatür resimler beğeniye sunuldu

Altındağ’da yaz sergisi: Minyatür resimler beğeniye sunuldu

Altındağ Belediyesi’ne bağlı Kültür ve Sanat Evi’nde kadınların yapmış oldukları çalışmalar sergilendi. Sergide sulu boya resim, minyatür resim ve linol baskı çalışmaları sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Altındağ Belediyesi Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi üyelerinin bir yıl boyunca yapmış olduğu çalışmalardan oluşan “Yaz Sergisi” açıldı. Sergide bulunan çalışmalar kullanılmış atık kâğıtlara basıldı. Sulu boya resim, minyatür resim ve linol baskı çalışmalarının bulunduğu sergi, ziyaretçiler tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı. Kale Mahallesi Kuş Sokak’taki Kültür ve Sanat Evi’nde açılan sergi, 22 Temmuz tarihine kadar devam edecek.

ara-005.jpg

“ATIK KAĞITLARI DEĞERLENDİRDİK”

Çalışmalarını kullanılmış atık kağıtları dönüştürerek yapmış oldukları kağıtlara bastıklarını dile getiren Linol baskı ve kâğıt üretimi dersi öğretmeni Fatma Duygu Sinan Şenocak, “Sergimizde toplam 126 tane çalışmamız var. Bu çalışmaların 60 tanesi sulu boya ve minyatür resim, 65 tanesi ise linol baskı çalışmaları. Görmüş olduğunuz linol baskı çalışmalarının bir kısmını tekstil üzerine, bir kısmını duvara asılmak üzere tasarladık. Tekstil ürünleri olarak tasarladığımız çalışmalar içerisinde kimonolar, minderler, bez çantalar, masa örtüleri bulunuyor. Sergide olmayan birçok çalışmamız da kursiyerlerimiz tarafından büyük bir emekle yapıldı. Linol baskı çok bilinen bir teknik değil o nedenler kursa başladığımız zaman çok fazla talep olmadı. Ancak şu an geldiğimiz noktada talep oldukça güzel. Çalışmalarımızda atık kağıtları değerlendirdik. Kullanılmış atık kağıtları dönüştürerek kullanılabilir baskı kâğıdı yaptık ve çalışmalarımızı bu kağıtların üzerine bastık. Sergide gördüğünüz çalışmaların büyük bir kısmı bizim kendi ürettiğimiz kâğıtların üzerine basıldı. Yani burada hem kalıplarımızı hem resimlerimizi hem de kâğıtlarımızı kendimiz ürettik” ifadelerini kullandı.

ara2.jpg

MESAJ VERİCİ RESİMLER

Sergiyi kursiyerleri motive etmek amacıyla yapmış olduklarını dile getiren Sulu boya ve minyatür resim öğretmeni Tolga İnanöz, “Biz burada yaklaşık 1 buçuk yıldan beri sulu boya resim, minyatür resim kursu veriyoruz. Sergiyi hem bu süre içerisinde yapmış olduğumuz çalışmaları göstermek hem de kursiyerleri motive etmek amacıyla düzenledik. Serginin ilk katında bizim seçmiş olduğumuz 55 tane suluboya, 5 tane minyatür resim çalışması bulunuyor. Minyatür oldukça zor olan bir çalışma olduğu için kursiyerler çoğunlukla sulu boya çalışmalarına yöneliyor. O nedenle sulu boya çalışması daha fazla. Vatandaşların sergimize gelip buradaki çalışmaları görmelerini isterim. Çünkü oldukça farklı çalışmalar var. Çalışmaları yaparken resimlerin içerlerine işlemiş olduğumuz mesaj verici simgeler söz konusu. Sanatseverleri kursumuza bekliyoruz” şeklinde konuştu.

basliksiz-1-002.jpg

Linol baskı öğrencisi Tuğba Kayaalp, “Benim şu an sergide 4 çalışmam var. Herkes linol baskı yapabilir bence sadece sabırlı olmak gerekiyor. Sabrı olan, sabrı ögrenmek isteyen kişiler linol baskıyla ilgilenebilir. Kurs sürecinde hocalarımızla birlikte çok güzel çalışmalar yaptık. Yapmış olduğumuz çalışmaları görmek için herkesi sergiye bekliyorum” dedi.

Rüveyda Aslıipek/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.