ABB’nin durakları kafa karıştırıyor

ABB’nin durakları kafa karıştırıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 2022 yılında montaj işlemlerine başlanan yeni otobüs durakları vatandaşın aklını karıştırıyor. Yeni duraklarda herhangi bir bilginin yer almaması, insanları oradan oraya koşturuyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), geçen yıl başladığı otobüs duraklarının yenilenmesi çalışmalarına bu yıl da kaldığı yerden devam ediyor. Özellikle de caddelerdeki kaldırımların yenilenmesiyle birlikte sayıları artan yeni otobüs durakları, vatandaşların aklını karıştırıyor. ABB’nin geçen yıl “EGO’dan kent içi ulaşımda bir yenilik daha” başlığı altında duyurulan yeni otobüs duraklarının üzerinde hiçbir bilginin yer almaması, insanların bir duraktan bir durağa koşuşturmasına ve bazen otobüs kaçırmasına neden oluyor. İnsanlar bu durumun acilen çözüme kavuşturulmasını, durakların numara ve adlarının yazılmasını talep ediyor.

abb-3.jpg

MODERN DURAKLAR AKLI KARIŞTIRMAYA YETİYOR

Ankara’nın toplu ulaşım olarak yoğun olan noktalarından biri olan Opera önündeki duraklarda adeta durak yarışları yaşanıyor. Keçiören, Pursaklar ve Çubuk gibi ilçelerde yaşayan vatandaşların yoğun olarak kullandığı duraklarda hiçbir bilginin yer almaması, başkentlileri çileden çıkardı. Modern görüntüsünün akılları karıştırmaya yettiğini ifade eden vatandaşlar, “Hangi otobüsün hangi durakta duracağını kestiremiyoruz. Yetişebilmek için maraton koşucusu gibi koşmak zorunda kalıyoruz. Bazen sırf bu yüzden durağın yanında olmama rağmen otobüs kaçırdım. Çünkü nerede bekleyeceğimizi tam olarak kestiremiyoruz” gibi ifadelerle ortak cümleler kurdu.

abb-4.jpg

SAYILARI ÇOĞALIYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk olarak 2022 yılının son çeyreğinde montajlarına başlanan modern otobüs durakları; içerisinde barındırdığı teknoloji ile birlikte vatandaşlara oldukça kolaylık sağlaması planlanıyor. Yeni durakların tamamında Wİ-Fİ, LED ekran ve aydınlatma, engelli ve USB şarj ünitesi yer alırken enerjileri de güneş panelinden sağlanıyor. Ayrıca duraklar kapalı ve açık olmak üzere iki çeşide ayrılıyor. Son teknoloji amaçlarla donatılmış olan modern otobüs durakları, günümüzde şehrin pek çok noktasına yayılmaya başlamış duruma geldi.

abb-2.jpg

BİLGİLER YAPIŞTIRILMAYA BAŞLANDI

Vatandaşlardan gelen şikâyetler üzerine harekete geçen EGO yetkilileri, sıkıntılı durumu çözüme kavuşturmaya başladı. Gazetemizin EGO’nun üst düzey yetkili isimlerinden edindiği bilgilere göre, bugün sabah saatlerinden itibaren montajları yakın tarihte gerçekleştirilen Opera, Ulus ve Anafartalar durakları başta olmak üzere, yeni durakların tamamına durak bilgileri ile ilgili yazılar yapıştırılmaya başlandı. Yetkililer, eksik kalan durakların da yakın zamanda tamamlanacağını ifade etti.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.