15 Temmuz Kitapları ve Fotoğrafları Sergisi: Tarih canlanıyor

15 Temmuz Kitapları ve Fotoğrafları Sergisi: Tarih canlanıyor

ASBÜ’de gerçekleştirilen 15 Temmuz Kitapları ve Fotoğrafları Sergisi, halkı geçmişle buluşturuyor. Sergide yer alan çarpıcı fotoğraflar, 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında yaşananları yansıtıyor.

Ziyaretçiler, sergiyi gezip o karanlık geceye tanıklık ederek demokrasiye olan inançlarını pekiştiriyor. Sergi, ASBÜ Rektörlük binası fuaye alanında 19 Temmuz 2023 tarihine kadar açık kalacak.

"15 TEMMUZ KİTAPLARI VE FOTOĞRAFLARI SERGİSİ" AÇILDI

ASBÜ’de düzenlenen 15 Temmuz Kitapları ve Fotoğrafları Sergisi, halkı tarihle buluşturmak amacıyla Rektörlük binası fuaye alanında kapılarını açtı. Sergi, 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında basın ve medyada öne çıkan fotoğraflardan oluşuyor.

sergi-2.jpgsergi-2.jpg

ÖNEMLİ BİR DİRENİŞ DERSİ

12 Temmuz 2023 Çarşamba günü gerçekleştirilen açılış törenine ASBÜ Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Osman Kurt ve Prof. Dr. Hakan Türkçapar, Genel Sekreter Saim Durmuş ve üniversite personeli katıldı. Açılış töreninde konuşan Rektör Arıcan, serginin halka önemli bir tarih dersi sunacağını ve demokrasi mücadelesinin unutulmaması gerektiğini vurguladı.

sergi-3.jpg

DARBENİN ENGELLENİŞİ VE HALKIN DİRENİŞİ SERGİDE YANSITILIYOR

Sergide yer alan fotoğraflar, o geceye tanıklık eden gazetecilerin objektifinden derlenerek seçildi. Ziyaretçiler, sergiyi gezip o anlardaki duygusal anları yeniden yaşayarak, demokrasiye vurulmak istenen darbenin nasıl engellendiğini gözlemleme fırsatı buluyorlar. Sergi, aynı zamanda FETÖ'nün ülkede yaşattığı felaketleri hatırlatma amacıyla önemli bir arşiv niteliği taşıyor.

sergi-5.jpg

SERGİ 1 HAFTA BOYUNCA AÇIK KALACAK

15 Temmuz Kitapları ve Fotoğrafları Sergisi, ASBÜ Rektörlük binası fuaye alanında 19 Temmuz 2023 tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak. Sergi, vatandaşları tarihin önemli bir dönemine yolculuğa çıkararak demokrasiye olan bağlılıklarını güçlendirmeyi hedefliyor. Ziyaretçiler, sergiyi gezip o karanlık gecede halkın birlik ve beraberlik içinde nasıl direndiğini ve demokrasiye olan inançlarını pekiştirme fırsatı bulacaklar.

15 Temmuz Kitapları ve Fotoğrafları Sergisi, tarihi bir olayın hatırlanması ve gelecek nesillere aktarılması adına önemli bir adım olarak görülüyor. Sergiyi ziyaret eden vatandaşlar, tarihle bir araya gelerek milli birlik ve beraberlik ruhunu yeniden hissediyor.

Gamze Mine Gümüş/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.