10 milyon mahkûm yakını ‘genel af’ bekliyor

10 milyon mahkûm yakını ‘genel af’ bekliyor

Uzun zamandır tartışılan af istemi son günlerde iyice artmaya başladı. Mahkûm yakınları, Türkiye’nin çeşitli şehirleri ve sosyal medyada seslerini yetkililere duyurmaya çalıştı.

Önceki yıllarda işlediği suçlarla hüküm giymiş ve cezaevinde olan yüzlerce insan için genel af isteminde hareketlilik başladı. Tutuklu mahkûmların aileleri, çeşitli nedenlerle içeride tutulduğunu ifade ettikleri yakınlarının, çıkarılacak genel af kararı ile serbest bırakılmasını istemeye başladı. Tutuklular ise cezaevlerinin pişmanlıklarla dolu olduğunu ifade ederken, ‘ıslah olduk, pişman olduk’ sözleriyle genel af kararının çıkmasını beklediklerini söyledi. Sosyal medya platformu X’te harekete geçen grup, 29 Ekim Cumhuriyet’in 100. Yılında genel af kararı beklediklerini anlattı. Mahkûm yakınları ve mahkûmlar, #AdlimahkumaErdoğanaffı hashtagi ile seslerini yüksek mercilere duyurmaya çalıştı.

cezaevi-2.jpg

ADLİ MAHKÛMA ERDOĞAN AFFI İSTEMİ

Adli suçlardan içeride olan mahkûmların aileleri, X’te harekete geçti. Kısa sürede sosyal medyada büyük bir kalabalık haline gelen grup, 29 Ekim’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan af müjdesi beklediklerini yazdı. İnsanlar, “Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında geçmişin temizlenip yeni bir sayfa açmak adına Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sesleniyoruz: Adli mahkûma Erdoğan affı” dedi.

cezaevi-3.jpg

TERÖR VE YÜZ KIZARTICI SUÇLAR HARİÇ

Mahkûmlar için af talep eden vatandaşlar, bazı suçları işleyen hükümlülerin bu af konusunun dışında tutulması gerektiğini aktardı. Özellikle de terör ve yüz kızartıcı (Taciz, tecavüz vs.) suçların af istenen kısımda olmadığı belirtildi. Mahkûm yakınları tarafından 29 Ekim’de açıklanması beklenen af müjdesi öncesi, af talebi meclise sunuldu.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.