Zorlu yağ lekelerini bu yöntemle söküp atın! Ocaklarınızı pırıl pırıl yapıyor

Zorlu yağ lekelerini bu yöntemle söküp atın! Ocaklarınızı pırıl pırıl yapıyor

Kimilerine göre yemek yapmak keyifli olsa da yemeğin ardından arta kalan yağ lekeleri baş belası olabiliyor. Fakat artık evde bulunan malzemeler ile ocaktaki zorlu yağ ve kir lekelerini birkaç dakika içerisinde yok edebilirsiniz.

Ocaklarda yemek pişirdikten sonra zorlu yağ lekelerinin oluşması, birçok kadının istemediği bir durum. Kadınlar ise bu ocaklardaki yağ lekelerinden kurtulmanın pek çok yöntemini araştırıyor. Ocak temizliği başlıkları altında araştırmalar yapsalar da uygulanan yöntemlerden ev hanımları, pek memnun değil. Özellikle ocaktaki yağ lekeleri, ev hanımlarının baş belası olmuş durumda. Artık evde hazırlayacağınız doğal yöntem ile ocaktaki yağ lekelerini rahatlıkla temizleyebilirsiniz. Peki, Ocak temizliği nasıl yapılır? Haberimizin devamında...

İŞTE! OCAK TEMİZLİĞİNİN DOĞAL YÖNTEMİ

Ocaktaki yağ lekelerinden kurtulmak istiyorsanız öncelikle sahip olmanız gereken şeyler şunlardır:

  • 1 adet mutfak leğeni
  • 1 litre kaynatılmış sıcak su
  • 1 yemek kaşığı karbonat
  • 1 adet bulaşık süngeri
  • 1 adet diş macunu

OCAKTAKİ YAĞ LEKELERİNİ TEMİZLEME YÖNTEMİ

Öncelikle ocakta bulunan ocak gözlerini yerinden çıkarınız. Daha sonra mutfak leğeninin içine kaynatmış olduğunuz sıcak suyu boşaltınız. Boşaltmış olduğunuz sıcak suyun içine sökmüş olduğunu ocak gözlerini koyduktan sonra üzerine bir yemek kaşığı karbonatı dökünüz.

Dökmüş olduğunuz karbonat suyla etkileşime girerek, ocak gözlerinde bulunan yağ lekelerini yumuşatacaktır. Bu işlem sonrasında 10 ile 15 dakika bekleyiniz. Süreniz dolduktan sonra elinize almış olduğunuz bulaşık süngerinin zımpara kısmının üzerine, bir miktar diş macununu boca ediniz. Sıkmış olduğunuz diş macununu zımpara yüzeyine yediriniz. İşlemi tamamladıktan sonra ocak gözlerini ve suyun içerisinden çıkarınız ve bulaşık süngeri ile parlatma kısmına geçiniz. Güzelce metal yüzeyi temizledikten sonra ocak gözleriniz ilk günkü gibi kullanıma hazır olacaktır.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.