‘Yüzümle Mutluyum’ psikolojik destek etkinlikleri düzenliyor

‘Yüzümle Mutluyum’ psikolojik destek etkinlikleri düzenliyor

Türkiye’de kazalar veya doğuştan gelen etkenlerden dolayı yüzünde gözle görünür farklılıklar olan yaklaşık 720 bin kişi bulunuyor. Yüzümle Mutluyum Derneği yüzünde farklılıklar bulunan insanlara destek olmak için psikolojik destek etkinlikleri yapıyor.

Türkiye’de kazalar veya doğuştan gelen etkenlerden dolayı yüzünde gözle görünür farklılıklar olan yaklaşık 720 bin kişi bulunuyor. Yüzümle Mutluyum Derneği 4 yıldır yüzünde farklılıklar bulunan insanlara destek olmak için psikolojik destek etkinlikleri programı düzenliyor.

Ülkemizde kazalar veya doğuştan gelen etkenlerden dolayı yüzünde gözle görünür farklılıklar bulunan yaklaşık 720 bin kişi bulunuyor. Yüzümle Mutluyum Derneği yaklaşık 4 yıldır yüzünde farklılıklar bulunan insanlara destek olmak için psikolojik destek, eğitim ve sosyal etkinlik programı düzenliyor.
23 Mayıs Dünya Yüzümle Mutluyum günü kapsamında bir kampanya hayata geçirecek olan Yüzümle Mutluyum Derneği, destek olmak için yara bandı etiketiyle sosyal medyada fotoğraf paylaşılabileceğini bildirdi.

yuzumle-mutluyum-5.jpg

72 BİN KİŞİ BULUNUYOR

Dernekten yapılan açıklamada “Bir kısmı doğal sorunlar, bir kısmı kaza sonrası, tümör leke gibi farkındalığı olan her bireyi kapsamaktadır. Derneğimiz yüzünde farklılık bulunan 720 bin kişiye destek veriyoruz” denildi.

Yönetim Kurulu Başkanı Emre Erdal, istihdamda ve iş hayatında bu kişilerin zorluk çektiğine dikkat çekerek “İş ilanlarında prezentabl kelimesine dikkat çekilmesi ve özgeçmişte fotoğraf istenilmesi gibi konular yüzünde farklılıklar bulunan insanlar için sorun oluyor. Çünkü siz adayın niteliğine bakmadan dış görünüşüne göre yargılıyor olabiliyorsunuz. Bu da kişilerin size önyargılı bakmasına neden olabiliyor” dedi.

Emre Erdal, “Ülkemizde yüz bölgesinde görünür farklılığı olan birey sayısının 720 bin olduğu tahmin ediliyor. Yüz bölgesinde herhangi bir anomali olan bireyler okul, iş, sosyal yaşamlarında insanlar dış görünüşleri nedeniyle rahatsız edici bakışlarla mücadele ediyor, dışlanıyor, akran zorbalığına ve nefret söylemlerine maruz kalıyor. Bu durum bireylerde kaygı ve endişeyi artırarak, özgüveni zedeliyor ve izolasyon ile depresyonu tetiklemektedir” diye konuştu.

23 Mayıs'ta kutlanan ‘Yüzümle Mutluyum Günü' kapsamında; İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Adana, Niğde, Nevşehir gibi Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirlerde yaklaşık 200 anaokulu ve ilkokulda farkındalık oluşturmak ve yüzünde empati kurabilmek amacıyla yüze yara bandı yapıştırma, kelebek resmi çizme etkinlikleri ile bilinçlendirici seminerler düzenleniyor. Aynı zamanda sosyal medya üzerinden etiketle fotoğraf paylaşımı yapılarak destek olunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.