Yeni asgari ücret belli oldu mu? Asgari ücret ne zaman belli olacak?

Yeni asgari ücret belli oldu mu? Asgari ücret ne zaman belli olacak?

Asgari ücret 2023 Temmuz ara zammının belirlenmesi için Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantıyı gerçekleştirdi. Ara zam oranının belirlenmesine yönelik yapılan ilk toplantı sonrası resmi bir rakam henüz yok. Peki, asgari ücret zammı ne kadar olacak?

Asgari ücret 2023 Temmuz ara zammının belirlenmesi için Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantıyı gerçekleştirdi. Ara zam oranının belirlenmesine yönelik yapılan ilk toplantı sonrası resmi bir rakam henüz yok. Peki, asgari ücret zammı ne zaman belli olacak? 2023 Temmuz asgari ücret zammı ne kadar olacak?

ASGARİ ÜCRET ZAMMI BELLİ OLDU MU?

Türk-İş heyeti temsilcisi Türkiye Haber-İş Sendikası Başkanı Veli Solak, “İkinci toplantı yarın da olabilir, bu akşam da olabilir, ertesi gün de olabilir. Şu an herhangi bit tarih yok. Bizim Türk-İş olarak talebimiz Türkiye Yüzyılına yakışır bir şekilde toplantının bir an önce bitmesi ve asgari ücretli çalışanların da günün şartlarına göre, yaşana ekonomik krizlere göre, ev kiralarına göre ve hayat pahalılığına göre ücretlerinin güncellenmesini istiyoruz. Resmi belgeler istendi önümüzdeki günlerde veya ileriki saatlerde resmi açıklamayı yapacağız. Toplantıda herhangi resmi bir rakam konuşulmadı” diye konuşmuştu.

İKİNCİ TOPLANTI NE ZAMAN?

Asgari ücret zam pazarlığında ikinci toplantı için tarih belirlenmiştir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ve TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, pazartesi günü saat 14.00'te asgari ücret konusunda görüşmek üzere bir araya gelecekler. Bu toplantıda, asgari ücretin yeni miktarı üzerinde tartışmalar gerçekleştirilecek ve karar süreci ilerleyecektir. Resmi açıklamaların bu toplantının ardından yapılması beklenmektedir.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Asgari ücreti; işçi, işveren ve hükümetten beşer temsilci olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, çoğunluk kararıyla belirliyor. Halihazırda asgari ücret, brüt 10 bin 8 lira, net 8 bin 506 lira 80 kuruş olarak uygulanıyor. Asgari ücretin işverene maliyeti ise 11 bin 759 lira 40 kuruş. Bunun 10 bin 8 lirasını brüt asgari ücret, bin 551 lira 24 kuruşunu sosyal güvenlik primi, 200 lira 16 kuruşunu işveren işsizlik sigorta fonu oluşturuyor. Geçtiğimizin yıl asgari ücrete yapılan artış, 2 toplantılık bir süreçle karara bağlanmıştı. Bu yıl da hızlı bir süreçle ara zammın netleşmesi bekleniyor. Asgari ücretle birlikte işveren prim desteği de belli olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.