Yazın fit görünmek isteyenlere uzmanından tüyolar

Yazın fit görünmek isteyenlere uzmanından tüyolar

Vücut geliştirme eğitmeni ve işletme sahibi Ogün Özcan, yaza fit girmek isteyenler için önemli tavsiyelerde bulundu. Özcan, “Yaza fit girmek istiyorsanız, sporun yanında günde en az 3 litre su tüketmeli, tuz ve yağdan uzak durmalısınız” dedi.

Yaza fit girmek isteyen kişiler, soluğu spor salonunda alıyor. Spor salonunda egzersiz yapmak isteyen insanlar, sadece fiziksel sağlık açısından değil, aynı zamanda mental ve psikolojik açıdan da spora adımını atıyor.

5 yıldır uzman olarak ‘Personal trainer’ (Kişiye özel bir antrenman programı çıkaran ve sporcuyu yönlendiren kişi) olarak görev yaptığını belirten Ogün Özcan, yaza fit girmek isteyen insanlara önerilerde bulundu. Özcan, gündelik hayatta alkol kullanan sporculara, alkolün yüksek kalori bulundurması ve su emilimini arttırması dolayısıyla alkol tüketmelerinin doğru olmadığını söylerdi. Bunun yanı sıra günde en az 3 litre su içmeleri gerektiğinin altını çizdi.

Ogün Özcan sözlerine şu şekilde devam etti:

“Özellikle zayıflamak isteyenler için, bir püf noktası vereceğim. Spor esnasında bel bölgesini zayıflatmanın en iyi yolu korsedir. Ancak termal korse olmak zorundadır. Çünkü belinin etrafına streç vs. saranlar var ve bu kesinlikle yanlış bir uygulamadır. Kardiyo sırasında bel bölgesinde korse kullanan kişilerde, hızlı bir şekilde terleme olacaktır ve amaca çok çabuk bir şekilde ulaşılacaktır.”

haber1-002.jpg

“DÜZENLİ EGZERSİZ YAPIN”

Kişinin imkânı yoksa, açık havada düzenli olarak yürüyüş yapmalı diyen Özcan, “Spor salonunda ya da evde yapabileceğiniz egzersiz programları oluşturarak düzenli bir şekilde hareket etmeye özen göstermelisiniz. Kardiyo egzersizleri, yağ yakımını hızlandırmak ve kasları güçlendirmek için iyi bir seçimdir. Öncelikli olarak grup şeklindeki çalışmalara katılın. Bu sizleri daha çok motive edecektir ve yaptığınız spor daha eğlenceli hale gelecektir” ifadelerini kullandı.

haber2-001.jpg

TAKVİYE EDİCİ GIDALARA DİKKAT

Supplement olarak adlandırılan takviye edici gıdaların bir öğün olmadığının önemine değinen eğitmen Özcan, “Supplemenler, zararlı mıdır değil midir soruları çok fazla karşımıza çıkıyor. Eğer spor yapan kişi, düzenli olarak beslenmeyip sadece supplement tüketirse bu supplement zararlıdır. Fakat düzenli olarak öğün atlamadan beslenmenize dikkat ederseniz ve takviye olarak bu ürünleri kullanırsanız herhangi bir sorun yaşamazsınız. Yaza fit girmek isteyen kişiler, yağ yakıcı olarak nitelendirilen ürünleri spor ile birlikte kullanabilirler” diyerek sözlerini noktaladı.

Eray Zobu / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.