Yaz Kuran Kursları başlıyor: Peki, nereden başvuruluyor?

Yaz Kuran Kursları başlıyor: Peki, nereden başvuruluyor?

Çocuklarının dini temelleri için Kuran Kurslarının açılmasını dört gözle bekleyen vatandaşlar; kursların açılacağı günün tarihini araştırıyor. Peki, 2023 yaz Kuran Kursları ne zaman başlayacak? Yaz Kuran Kursu başvuruları nereden yapılıyor?

Her yıl yaz tatillerinde düzenli olarak Kuran Kursu eğitim faaliyeti gerçekleştiriliyor. Çocukların gerek maneviyatı gerekse de dini gereksinimlerini oluşturmak ve artırmak için gerekli olan Kuran Kursları, bu yıl da başlayacak. Her camiide olan Kuran Kurslarının ne zaman başlayacağı ise araştırılan önemli konulardan biri oldu.

cami-kuran-kursu.jpg

Çocuklarını Kuran Kurslarına göndermek isteyen veliler arama motorlarında 2023 yaz Kuran Kursları ne zaman başlayacak? Yaz Kuran Kursu başvuruları nereden yapılıyor 2023? Şeklinde sorular yazarak meraklarını gidermeye çalışıyor. İşte tüm detaylar:

cami-kuran-kursu-001.jpg

2023 YAZ KURAN KURSLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Son zamanlarda internette araştırılan konulardan biri yaz Kuran kursları oldu. Veliler, arama motorlarında 2023 yaz Kuran Kursları ne zaman başlayacak? Sorusunun cevabını arıyor. Bu sorunun cevabı; 2023 yılı yaz Kur’an kurslarında eğitim-öğretim tek dönem halinde 3 Temmuz - 11 Ağustos 2023 tarihleri arasında yüz yüze gerçekleştirilecek.

Eğitimler talepler doğrultusunda öğleden önce veya sonra günde 3 saat şeklinde planlanacak ve 6 hafta devam edecek.

cami-kuran-kursu-002.jpg

YAZ KURAN KURSU BAŞVURULARI NEREDEN YAPILIYOR 2023?

Yaz Kuran Kursu başvuruları nereden yapılıyor 2023? Sorusunun cevabı ise Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açık ve net bir şekilde verildi.

Kurslarda imam hatip, müezzin kayyım ve Kur’an kursu öğreticileri görev alacak. Cami ve Kur’an kurslarında gerçekleştirilecek olan yüz yüze eğitimlere müracaatlar 19 Haziran- 10 Temmuz tarihlerinde başlayacak, il ve ilçe müftülükleri ile cami ve Kur’an kurslarına bizzat yapılacak.

cami-kuran-kursu-003.jpg

2023 yılında gündüzlü eğitim veren yaz Kur’an kurslarıyla birlikte yatılı eğitim almak isteyen 12-18 yaş arası gençler için hazırlanan "Yatılı Yaz Kur’an Kursları Programı" da uygulanacak. Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler derslerinin yanı sıra çocukların yaşlarına uygun sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin de yer alacağı 2023 Yılı Yatılı Yaz Kur’an Kursları'nda eğitim-öğretim 3 Temmuz'da başlayacak.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.