Vatandaşlık maaşı nedir? Vatandaşlık maaşından kimler faydalanabilir?

Vatandaşlık maaşı nedir? Vatandaşlık maaşından kimler faydalanabilir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın yaptığı ‘vatandaşlık maaşı’ açıklamasının ardından vatandaşlar bu maaş hakkında araştırmalar yapmaya başladı. Peki, Vatandaşlık maaşı nedir? Vatandaşlık maaşından kimler faydalanabilir?

Derya Yanık’ın vatandaşlık maaşı ile ilgili aynı aileden farklı kişilerin de bu maaşı alabileceğini söylemesinin ardından vatandaşlık maaşının şartları merak konusu oldu. Vatandaşlar Vatandaşlık maaşı nedir, Vatandaşlık maaşından kimler faydalanabilir sorularının cevaplarını arıyor. İşte detaylar…

VATANDAŞLIK MAAŞI NEDİR?

Dar gelirli vatandaşlar için nakdi sosyal yardım, evde bakım, gıda, giyim, barınma, şartlı eğitim sağlık destekleri olmak üzere 53 başlıkta sosyal destek bulunurken, ilk defa gelir tamamlayıcı Aile Destek Sistemi uygulamaya geçecek. Böylelikle İsviçre, Finlandiya gibi zengin ülkelerde uygulanan vatandaşlık maaşı uygulaması başlatılacak.

GELİR MİKTARI ÖLÇÜLÜYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yaptığı açıklamada, “Kriterlerin önemli bir kısmı mevcut. 28 kurum ve kuruluşun verilerinin doğrudan entegre olduğu, ‘Ben sosyal yardımlardan yararlanmak istiyorum’ diyerek müracaat edildiğinde ‘Gelir miktarı ne kadar?’ bütün bunları ölçtüğümüz bir sistemimiz var. Farklı durumları tespit edebilmemiz için haneleri ziyaret ettiğimiz, hem de teknik anlamda vatandaşın gelir düzeyini tespit ettiğimiz süreç mevcut” ifadelerini kullandı. Bakan Derya Yanık ayrıca aynı aileden birkaç kişinin vatandaşlık maaşı alabileceğini de belirtti.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.