Uzman jandarmalar haklarını bekliyor

Uzman jandarmalar haklarını bekliyor

Emekli Uzman Jandarmalar Derneği Başkanı Şeref Çayırtepe, uzman jandarmalar olarak hakları olan statünün bir an önce verilmesini isteyerek, “Binlerce Uzman jandarma, Astsubayların işini yapıyor. İstediğimiz statü, bizim öz hakkımızdır” dedi.

Türk Milleti’nin öz çocukları Anadolu’nun kerpiç evlerinde büyüyen vatan korumasında her zaman ön saflarda yer alan uzman jandarmalar seçim öncesi taleplerini yeniledi. Ülkece yaşadığımız büyük deprem yüzünden taleplerini dile getiremeyen Emekli Uzman Jandarmalar Derneği Genel Başkanı Şeref Çayırtepe, 3600 ek gösterge haklarının alınmasından çok memnun olduklarını dile getirdi. Çayırtepe, uzman jandarmaların yaşadıkları mağduriyet ve özlük hakları ile ilgili gazetemize konuştu. Çayırtepe Uzman Jandarmaların statü talebini, okulun hizmetten sayılması ve özellikle ‘Uzman Jandarma Şehit Ailelerinin’ ordu evlerine girememeleri gibi daha birçok sorunu değerlendirdi. Çayırtepe, “Şu an çalışan 13 bin arkadaşımızın kadro görevi Astsubay kadro görevidir. Yani binlerce uzman jandarma astsubayların işini yapıyor ve özlük hakkına sahip değil. Statü değişikliği sağlandığında hem özlük haklarında iyileştirme sağlanacak hem de hak ettiğimiz statü verilmiş olacak. Biz ne olmayan bir şey istiyoruz ne de başkasının hakkını. İstediğimiz statü, bizim öz hakkımızdır ” dedi.

haber1-001.jpg

“STATÜ HAKKIMIZI İSTİYORUZ”

EMUJAD Genel Başkanı Çayırtepe, “Uzman Jandarmalar statü değişikliği istiyor. Bu talebimizin sebebi 2012 yılında okulumuz kapandı. Bununla beraber kadrolarımız Astsubay kadrosuna döndü. Görevlerimiz Astsubay görevlerine döndü. Dönemin yöneticileri, Uzman Jandarmaları Astsubaylığa geçireceği şeklinde beyanlar var. Ama o tarihten beri bu konu hakkında adım atılmadı. Uzman Jandarmalar devam ediyor. Okulumuz kapalı olduğu için ardımızdan gelenimiz yok. Uzman Jandarmalar, Jandarma Genel Komutanlığı’nın muvazzaf personelidir. Bu konuyla ilgili bir an önce bizlerin statülerini verilmesi lazım” dedi.

haber2.jpg

“ÖZ HAKKIMIZ VERİLSİN”

Çayırtepe, “Konuyla ilgili genel komutanlığımızın çalışması da var. Bu çalışmanın sonlandırılmasını bekliyoruz. Statü değişikliği yapılırsa hak yerini bulacak. Bizim şuan çalışan 13 bin arkadaşlarımız kadro görevi Astsubay kadro görevidir. Astsubay koltuğunda oturuyorsun. Onun yaptığı görevleri yapıyorsun ama özlük haklarını alamıyorsun. Statü değişikliği ile hem özlük haklarda iyileştirme sağlanacak. Hem de hak edilmiş bir statü verilmiş olacak. Almış olduğumuz eğitim ve yapmış olduğumuz görev o yönde bizim statü talebimizin sebebi de budur. Biz ne olmayan bir şey istiyoruz ne de başkasının hakkını istediğimiz statü bizim öz hakkımızdır” ifadelerini kullandı.

haber3.jpg

“OKULUMUZ TEKRAR AÇILMALI”

Uzman Jandarmaların okullarda aldığı bir yıl eğitim süresinin hizmetten sayılması gerektiğini de hatırlatan Çayırtepe, “1988 yılından itibaren, bu hakkımız maalesef verilmedi. Aynı kurumda çalışıyorsunuz, aynı eğitimi alıyorsunuz, aynı işi yapıyorsunuz ama bir kanun maddesine statüleri yazarken; subayı, astsubayı, askeri öğrencileri yazıyor. Fakat Jandarma Genel Komutanlığı bünyesi içerisindeki Uzman Jandarma Eğitim Okulu’nda eğitim gören öğrencilerin eğitim süreleri fiili hizmetten sayılır yazmıyor. Biz bunun gözden kaçtığını düşünüyoruz. Biz bu maddeyi ekletmek için uğraşıyoruz. Okulumuz kapandığında kadrolarımız astsubay kadrosuna dönüştürüldü. Şu an görev yapan arkadaşlarımız astsubayın işini yapıyor ama özlük hakkına geldiği zaman bunlardan faydalanamıyor” diye konuştu.

“ŞEHİT AİLELERİNE AYIP OLUYOR”

Çayırtepe, son olarak yıllardır çözülemeyen ordu evi sorununa değinerek konuşmasını sonlandırdı: “Biz kendimizden geçtik. Ordu evine bir Uzman Jandarma Şehidimizin, Gazimizin Aileleri bile giremiyor. Şehit eşi, Şehit çocuğu olsa bile rütbe Uzman Jandarma olunca giremiyor. Bizim emanetlere sahip çıkmamız gerekir. Bu durum bizi çok üzüyor. Biz emanetlerimizin hep yanında olmalıyız. Muvazzaf personeliz ama üyelerimiz askeriyenin ordu evinden faydalanamıyor. Buralar hiçbir zümrenin, hiç bir kimsenin kendi malı değil. Burası devletin parası ile yapılan bir yer. Sınıf içi ayrım yapılıyor. Göreve giderken gidiyorsun, şehit olurken şehit oluyorsun, gazi olurken kolunu bacağını gittiğin yerde bırakıyorsun kahraman oluyorsun ama iş ordu evine gelince sınıf ayrımı yapıyorsun, unutuluyorsun. Bu çok yanlıştır. Neden ordu evinden faydalanamıyoruz. Bu içimizdeki ayrımcılık neden? Milli Savunma Bakanlığı’nın bunu düzeltmesi lazım.”

Faruk Gökyurt/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum